Šport
281 ogledov

Piše zgodovino slovenskega namiznega tenisa

Darko Jorgić Profimedia
Darko Jorgić osvojil prestižni turnir top 16.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je osvojil prestižni turnir top 16 v švicarskem Montreauxu. V finalu je ugnal Šveda Trulsa Möregardha, sicer srebrnega z zadnjega svetovnega prvenstva med posamezniki v Houstonu. Triindvajsetletni Hrastničan je slavil s 4:3 v nizih in se veselil enega največjih uspehov v karieri.

V prvem krogu turnirja je sicer zanesljivo opravil z 38. igralcem sveta, Dancem Jonathanom Grothom in slavil s 4:0 (5, 5, 7, 2), v četrtfinalu pa je bil boljši od Avstrijca Daniela Habesohna (44. na lestvici ITTF), premagal ga je s 4:2 (8, 9, 6, -6, -7, 11).

V polfinalu je nato v tesnem obračunu s 4:1 (11, 9, -11, 6, 9) padel še drugi nosilec v Montreauxu, sicer 14. igralec sveta Nemec Patrick Franziska, v finalu pa je moral loparje prekrižati z 20-letnim svetovnim podprvakom iz Houstona Möregardhom (18. na lestvici ITTF).

Tretjepostavljeni Hrastničan je bil že v izgubljenem položaju, saj je zaostajal z 1:3 v nizih. Šved je namreč zanesljivo dobil prva dva niza na 8 in 5, nato je Jorgić znižal na 1:2 po tesno osvojenem tretjem nizu (11:9), tesno pa je nato tudi Möregardh dobil četrtega.

Jorgić je v petem prevladoval ter tri leta mlajšemu tekmecu ter dvakratnemu švedskemu prvaku prepustil le točko, nato pa je do konca ohranil mirne živce v končnici ter zadnja dva niza dobil z 12:10.

Darko Jorgić | Avtor: Profimedia Profimedia

Jorgić je na konec januarja na lestvici dosegel najvišjo slovensko uvrstitev v zgodovini, ko je napredoval na 17. mesto, po uspehu v Montreauxu, kjer je predlani osvojil drugo mesto, pa bo to uvrstitev še nekoliko popravil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice