Šport > Olimpijske igre
511 ogledov

Slovenci nudili dostojen odpor favoritom

Deni Kožul Bojan Tokić Tokio 2020 Reševalni pas/Twitter
Slovenska izbrana vrsta v namiznem tenisu je izgubila v osmini finala oz. prvem krogu ekipnega tekmovanja na olimpijskih igrah v Tokiu.

Ob premiernem nastopu reprezentance Slovenije na OI je bila Južna Koreja boljša (3:1). Edino točko je Sloveniji priboril Bojan Tokić v drugem posamičnem obračunu. Poleg Tokića sta danes nastopila še Darko Jorgić in Deni Kožul, v Tokiu pa je brez nastopa v izbrani vrsti, ki jo vodi selektorka Andreja Ojsteršek Urh, ostal Peter Hribar.

Tokić in Kožul sta odprla premierni nastop Slovenije. V dvojicah pa sta bila za začetek brez možnosti proti navezi Sangsu Lee/Youngsik Jeoung. Po 27 minutah sta Južna Korejca slavila z 11:8, 11:8 in 11:6.

Drugi je k mizi prišel Jorgić in dobil prvi niz proti najboljšemu korejskemu posamezniku Woojinu Jangu. Slednji se ni dal in je dobil naslednja dva, preden je 23-letni Hrastničan, sicer četrtfinalist posamičnega turnirja, izenačil na 2:2. V zadnjem nizu pa je bil Jang, 12. s svetovne lestvice, prepričljiv za vodstvo Južne Koreje z 2:0 po dveh obračunih.

darko jorgić Ni se izšlo Šport Neugodni Tajvanec končal Jorgićevo pravljico

Južnokorejcem je predčasno odločitev v dvoboju preprečil najbolj izkušeni slovenski predstavnik Tokić. V drugi posamični tekmi je namreč Youngsika Yeounga premagal s 3:1. Prvi niz je 40-letnik, ki nastopa na svojih četrtih olimpijskih igrah, izgubil, nato pa strnil vrste in v naslednjih dveh povsem zasenčil tekmeca. Četrti niz je Novogoričan dobil na razliko in Sloveniji priboril prvo točko.

Težko delo je bilo nato pred Denijem Kožulom, ki se je meril z najboljšim Korejcem Jangom. Vseeno se je z njim 24-letni Logatčan dobro spoprijel in dobil drugi niz za izenačenje na 1:1, nato pa je 12. igralec sveta upravičil vlogo favorita in svoji reprezentanci priboril odločilno tretjo točko.

Slovenska namiznoteniška reprezentanca je tako zaključila nastope v Tokiu, a tam vseeno zabeležila zgodovinski uspeh, ko se je Jorgić v posamični konkurenci uvrstil v četrtfinale. Tokić je med posamezniki obstal v šestnajstini finala.

"Mala Slovenija se je upirala veliki Južni Koreji, kandidatinji za kolajne. Lahko smo ponosni. Malenkosti so odločale, lahko bi se obrnilo tudi v drugo smer, predvsem na Darkov dvoboj mislim. Fanta sta pokazala, da je pred slovenskim namiznim tenisom lepa prihodnost. Z menoj ali brez mene," je Tokić namignil, da kljub novi službi v Belgiji, kjer je postal selektor, še ni odigral zadnje tekme za reprezentanco.

Namizni tenis (ekipno), osmina finala:

SLOVENIJA 1-3 JUŽNA KOREJA

Kožul/Tokić - Lee/Jeoung            0:3 (-8, -8, -6)
Darko Jorgić - Woojin Jang          2:3 (7, -9, -8, 9, -5)
Bojan Tokić - Youngsik Yeoung       3:1 (-9, 5, 5, 10)
Deni Kožul - Woojin Jang            1:3 (-6, 10, -9, -8)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice