Šport > Olimpijske igre
779 ogledov

Četrti nosilec ustavil nosilca slovenske zastave

bojan tokić rio 2016 olimpijske igre Stanko Gruden/STA Bojan Tokić
Tokić med posamezniki v Tokiu nastope končal v tretjem krogu.

Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić je na olimpijskih igrah v Tokiu nastope končal v tretjem krogu. Njegov današnji tekmec, Brazilec Hugo Calderano, četrti nosilec olimpijskega turnirja, je bil po 47 minutah igre boljši s 4:1 (11, 7, -7, 9, 10).

V prvem nizu je imel Tokić pobudo, imel lepo prednost, a se je brazilski tekmec vrnil v igro, prvič povedel pri 12:11 in nato dobil niz s 13:11. V drugem je bil boljši Brazilec, ki je dokaj mirno prišel do zmage z 11:7.

Zato pa je izkušeni Slovenec "pritisnil na plin" v tretjem, ko se je Brazilec enakovredno meril z njim do izenačenja na 6. točki, nato pa je Tokić dosegel sedem zaporednih točk in za zmago v nizu z 11:7.

Četrti se je začel s pobudo tekmeca, a ga je Tokić ujel na 6. točki, nato povedel z 8:7, a poslal žogico v mrežo za novo izenačenje na 8. točki. Tekmeca sta bila spet izenačena pri 9:9, napeta končnica pa je po napaki Tokića pripadla Calderanu za 11:9 ter prednost s 3:1 v nizih.

Odločilni peti niz je bolje začel Tokić, si uvodoma priigral prednost 2:0, nato pa ga je tekmec ujel, slovenski igralec pa je od jeze zaradi lastne igre vrgel lopar na tla. Calderano je povedel s 7:4, a ga je Tokić ujel za izenačenje na 10. točki, nato pa je tekmec na svoj servis z dvema zaporednima dobil niz za končno zmago s 4:1.

Štiridesetletni Tokić je nastopil na svojih četrtih olimpijskih igrah po Pekingu 2008, Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016. V Braziliji je prišel krog dlje kot v Tokiu, uvrstil se je med najboljših 16, potem pa moral priznati premoč Nemcu Dimitriju Ovčarovu.

V Tokiu je v uvodnem krogu je zanesljivo premagal Kanadčana Jeremyja Hazina s 4:0, v drugem pa je ugnal še Hrvata Tomislava Pucarja prav tako s 4:0.

V posamični konkurenci poleg Tokića nastopa tudi Hrastničan Darko Jorgić. Osemnajsti nosilec olimpijskega turnirja je bil v uvodnem krogu prost, v drugem krogu je po izjemno dramatičnem obračunu na kolena položil Španca Alvara Roblesa s 4:3, v tretjem krogu pa s 4:2 še od Britanca Liama Pitchforda. V osmini finala se bo Jorgić danes ob 12.30 po slovenskem času pomeril z domačinom Tomokazujem Harimotom, tretjim nosilcem OI.

Slovenca bosta na teh igrah skupaj nastopila še v ekipnem tekmovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice