Pistorius ostaja v igri za kolajno

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prvi invalidni tekač na olimpijskih igrah Oscar Pistorius bo s štafeto Južnoafriške republike (4 × 400 metrov) v finalu lahko napadal kolajno, potem ko so v kvalifikacijah zaradi padca ostali brez izida, a so se nato pritožili in se vseeno uvrstili v finale.
Oglej si celoten članek

Štafeta Južnoafriške republike na čelu z invalidnim tekačem Oscarjem Pistoriusem bo dobila novo priložnost, da v štafeti 4 x 400 metrov poseže po eni od kolajn. Južnoafriška ekipa je na svetovnem prvenstvu v Daeguju osvojila bron, tokrat pa je Ofentse Mogawane pred tretjo predajo padel in vse je kazalo, da je konec, a so se pritožili in uspeli.

Pistorius v kvalifikacijah sploh ni tekel, kajti štafeta JAR ni prišla do tretje predaje. Mogwane se je zapletel s Kenijcem Vincentom Kiilujem in padel, vodstvo Mednarodne atletske zveze (Iaaf) pa je pozneje diskvalificiralo kenijsko štafeto. JAR se je pritožila in zahtevala, da jih Iaaf uvrsti v finale.

Južnoafriški tekači bodo tako tekli na progi devet, Iaaf pa je v uradni obrazložitvi zapisala: "Komisija se je sestala in se dogovorila, da bo južnoafriška ekipa nastopila v finalu, čeprav niso končali tekme. Upoštevali smo, da so bili oškodovani v incidentu s Kenijo. JAR bo tekla kot dodatna ekipa na progi devet."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.