Šport
22 ogledov

Pistorius ostaja v igri za kolajno

Oscar Pistorius olimpijske igre 2012 London Reuters
Prvi invalidni tekač na olimpijskih igrah Oscar Pistorius bo s štafeto Južnoafriške republike (4 × 400 metrov) v finalu lahko napadal kolajno, potem ko so v kvalifikacijah zaradi padca ostali brez izida, a so se nato pritožili in se vseeno uvrstili v finale.

Štafeta Južnoafriške republike na čelu z invalidnim tekačem Oscarjem Pistoriusem bo dobila novo priložnost, da v štafeti 4 x 400 metrov poseže po eni od kolajn. Južnoafriška ekipa je na svetovnem prvenstvu v Daeguju osvojila bron, tokrat pa je Ofentse Mogawane pred tretjo predajo padel in vse je kazalo, da je konec, a so se pritožili in uspeli.

Pistorius v kvalifikacijah sploh ni tekel, kajti štafeta JAR ni prišla do tretje predaje. Mogwane se je zapletel s Kenijcem Vincentom Kiilujem in padel, vodstvo Mednarodne atletske zveze (Iaaf) pa je pozneje diskvalificiralo kenijsko štafeto. JAR se je pritožila in zahtevala, da jih Iaaf uvrsti v finale.

Južnoafriški tekači bodo tako tekli na progi devet, Iaaf pa je v uradni obrazložitvi zapisala: "Komisija se je sestala in se dogovorila, da bo južnoafriška ekipa nastopila v finalu, čeprav niso končali tekme. Upoštevali smo, da so bili oškodovani v incidentu s Kenijo. JAR bo tekla kot dodatna ekipa na progi devet."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.