Pittsburgh potrdil končnico

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Naslednja ekipa, ki si je že zaogotvila igranje v končnici lige NHL je Pittsburgh Penguins.
Oglej si celoten članek

Ekipa Pittsburgh Penguins je v severnoameriški hokejski ligi na gostovanju z 2:1 premagala Columbus Blue Jackets in se uvrstila v končnico. Chris Kunitz (51.) in Beau Bennett (52.) sta zadela v razmaku 47 sredi zadnje tretjine, Marc-Andre Fleury pa je zbral 35 obramb. Premagal ga je le Matt Calvert (57.).

Pingvini imajo sedaj 99 točk in so se zelo približali dokončni osvojitvi naslova prvaka v metropolitanski skupini. Že pred tem so si nastop v končnici zagotovili tudi St. Louis Blues, Boston Bruins, San Jose Sharks in Anaheim Ducks.

Ker so igralci Ottawe Senators premagali Blackhawks s 5:3 se branilci naslova iz Chicaga še niso uvrstili v končnico. Tja bi prišli tudi, če bi hokejisti Dallas Stars doma izgubili z Nashville Predators, zabeležili pa so gladko zmago s 7:3. Zadetke je doseglo sedem različnih igralcev, Colton Sceviour, Trevor Daley in Ryan Garbutt so imeli po en gol in podajo, Alex Goligoski pa tri asistence. V Ottawi je Craig Anderson zaustavil kar 46 strelov gostov, igral pa je prvič po poškodbi 10. marca.

Liga NHL, izidi:

Philadelphia Flyers : Toronto Maple Leafs 4:2
Columbus Blue Jackets : Pittsburgh Penguins 1:2
Ottawa Senators : Chicago Blackhawks 5:3
Dallas Stars : Nashville Predators 7:3
Calgary Flames : New York Rangers 4:3
Edmonton Oilers : Anaheim Ducks 4:3*

* - zmaga po podaljšku
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.