Šport
43 ogledov

Pittsburgh potrdil končnico

pittsburgh penguins Reuters
Naslednja ekipa, ki si je že zaogotvila igranje v končnici lige NHL je Pittsburgh Penguins.

Ekipa Pittsburgh Penguins je v severnoameriški hokejski ligi na gostovanju z 2:1 premagala Columbus Blue Jackets in se uvrstila v končnico. Chris Kunitz (51.) in Beau Bennett (52.) sta zadela v razmaku 47 sredi zadnje tretjine, Marc-Andre Fleury pa je zbral 35 obramb. Premagal ga je le Matt Calvert (57.).

Pingvini imajo sedaj 99 točk in so se zelo približali dokončni osvojitvi naslova prvaka v metropolitanski skupini. Že pred tem so si nastop v končnici zagotovili tudi St. Louis Blues, Boston Bruins, San Jose Sharks in Anaheim Ducks.

Ker so igralci Ottawe Senators premagali Blackhawks s 5:3 se branilci naslova iz Chicaga še niso uvrstili v končnico. Tja bi prišli tudi, če bi hokejisti Dallas Stars doma izgubili z Nashville Predators, zabeležili pa so gladko zmago s 7:3. Zadetke je doseglo sedem različnih igralcev, Colton Sceviour, Trevor Daley in Ryan Garbutt so imeli po en gol in podajo, Alex Goligoski pa tri asistence. V Ottawi je Craig Anderson zaustavil kar 46 strelov gostov, igral pa je prvič po poškodbi 10. marca.

Liga NHL, izidi:

Philadelphia Flyers : Toronto Maple Leafs 4:2
Columbus Blue Jackets : Pittsburgh Penguins 1:2
Ottawa Senators : Chicago Blackhawks 5:3
Dallas Stars : Nashville Predators 7:3
Calgary Flames : New York Rangers 4:3
Edmonton Oilers : Anaheim Ducks 4:3*

* - zmaga po podaljšku
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.