Pizarro se še ne namerava posloviti

Foto: EPA
Foto: EPA
Perujski nogometni veteran Claudio Pizzaro se kljub temu, da bo oktobra dopolnil 38 let, ne namerava posloviti od nogometnih igrišč. Z Werderjem je podaljšal pogodbo še za eno leto.
Oglej si celoten članek

Perujski napadalec Claduio Pizarro ima za sabo zelo solidno sezono, v kateri se je njegov klub komaj rešil izpada v drugo ligo, dosegel je namreč 14 golov, skupno jih je v Bundesligi dosegel že 190, kar ga uvršča na peto mesto lestvice najboljših strelcev vseh časov v nemškem elitnem prvenstvu.

Kot je pred časom dejal, ima največ zaslug za dolgo športno pot njegova preobrazba v smislu športnega življenja. Kot mlad je bil ljubitelj pizze in čokolade, nato pa je spremenil prehrano, kar se mu je po njegovih besedah obrestovalo.

Pizzaro je v svoji domovini igral za Deportiivo Pesquero in Alianzo iz Lime, leta 1999 se je preselil k Werderju, največ tekem pa je v nemški ligi med letoma 2001 in 2007 in letoma 2012 in 2015 odigral v dresu münchenskega Bayerna, za katerega je dosegel tudi največ golov, mrežo je zatresel kar 85-krat. Vmes je nekaj časa igral tudi za londonski Chelsea, kjer pa veliko priložnosti za igro ni dobival.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.