Planica ni ogrožena

Foto: Žurnal24 Dolina pod Poncami bo tudi letos gostila najboljše skakalce sveta. (Foto: Sašo D
Letošnji skakalni praznik v Planici ni ogrožen. Predstavnik Mednarodne smučarske zveze (Fis) Sepp Gratzer je v torek obiskal dolino pod Poncami in prižgal zeleno luč za tekmovanje.
Oglej si celoten članek

Predstavnik Fisa Sepp Gratzer je v torek obiskal Planico, kjer bo od 17. marca dalje na sporedu tradicionalni zaključek sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Kot so sporočili s Smučarske zveze Slovenije (SZS), je Gratzer opravil rutinski pregled letalnice in Planici prižgal zeleno luč.

"Sepp Gratzer je po današnjem rutinskem pregledu ugotovil, da je letalnica v odličnem stanju, da bo prihodnji teden nudila odlične pogoje za nastope in tako prižgal zeleno luč za tekmovanje. Dela v Planici se tako približujejo koncu," so pri SZS zapisali v sporočilu za javnost.

V Planici bosta na sporedu dve posamični in ena ekipna tekma. Poleg dolgih poletov bodo organizatorji v Planici in bližnji Kranjski Gori poskrbeli tudi za bogat spremljevalni program z najrazličnejšimi glasbenimi izvajalci.

Tekmovalno dogajanje se bo začelo v četrtek, 17. marca, ob 9. uri z uradnim treningom na sloviti letalnici, isti dan pa bodo na sporedu tudi kvalifikacije. V petek, 18. marca, bo ob 14.15 na sporedu poskusna serija, uro pozneje pa se bo začela prva posamična tekma.

V soboto, 19. marca, bo ob 9. uri poskusna serija, ob 10.15 pa ekipna preizkušnja. Zadnji dan, 20. marca, bo poskusna serija prav tako ob 9. uri, ob 10.15 pa še druga posamična tekma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.