Šport
40 ogledov

Planica ni ogrožena

Dolina pod Poncami bo tudi letos gostila najboljše skakalce sveta. (Foto: Sašo D Žurnal24 main
Letošnji skakalni praznik v Planici ni ogrožen. Predstavnik Mednarodne smučarske zveze (Fis) Sepp Gratzer je v torek obiskal dolino pod Poncami in prižgal zeleno luč za tekmovanje.

Predstavnik Fisa Sepp Gratzer je v torek obiskal Planico, kjer bo od 17. marca dalje na sporedu tradicionalni zaključek sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Kot so sporočili s Smučarske zveze Slovenije (SZS), je Gratzer opravil rutinski pregled letalnice in Planici prižgal zeleno luč.

"Sepp Gratzer je po današnjem rutinskem pregledu ugotovil, da je letalnica v odličnem stanju, da bo prihodnji teden nudila odlične pogoje za nastope in tako prižgal zeleno luč za tekmovanje. Dela v Planici se tako približujejo koncu," so pri SZS zapisali v sporočilu za javnost.

V Planici bosta na sporedu dve posamični in ena ekipna tekma. Poleg dolgih poletov bodo organizatorji v Planici in bližnji Kranjski Gori poskrbeli tudi za bogat spremljevalni program z najrazličnejšimi glasbenimi izvajalci.

Tekmovalno dogajanje se bo začelo v četrtek, 17. marca, ob 9. uri z uradnim treningom na sloviti letalnici, isti dan pa bodo na sporedu tudi kvalifikacije. V petek, 18. marca, bo ob 14.15 na sporedu poskusna serija, uro pozneje pa se bo začela prva posamična tekma.

V soboto, 19. marca, bo ob 9. uri poskusna serija, ob 10.15 pa ekipna preizkušnja. Zadnji dan, 20. marca, bo poskusna serija prav tako ob 9. uri, ob 10.15 pa še druga posamična tekma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.