Platini: Nogomet ne dopušča diskriminacije

Foto: EPA
Foto: EPA
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini je na sestanku s predstavniki Združenih narodov dejal, da je naloga nogometa boj proti rasizmu na igriščih in zunaj njih.
Oglej si celoten članek

Nekdanji francoski zvezdnik Michel Platini je med drugim izpostavil, da ima nogomet posebno vlogo v boju proti predsodkom.

"Z izredno priljubljenostjo prihaja tudi odgovornost. Nogomet je povezan s častjo, z vrlinami in vrednotami, ki omogočajo, da družba postane bolj tolerantna," je Platini dejal na seji o rasizmu v športu v Združenih narodih.

V nogometu preslikava vrednot družbe

V zadnjih letih sta tako Uefa kot tudi krovna nogometna zveza Fifa začeli boj proti rasizmu. Številni kršitelji so si nakopali denarne kazni ali igranje tekem pred praznimi tribunami, a s tem rasizma v nogometu niso izkoreninili.

"Tisti, ki vodijo nogomet imajo dolžnost, da ščitijo igralce pred vsemi oblikami diskriminacije. Današnji nogomet je ne tolerira," je povedal Platini, ob tem pa priznal, da v nekaterih delih Evrope takšne težave vzbujajo še več strahu. "V nogomet se preslikavajo vrednote družbe, na žalost pa tudi predsodki, strahovi in nezaupanje."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.