Šport > Nogomet
29 ogledov

Platini: Nogomet ne dopušča diskriminacije

Platini Grosvenor Hotel Uefa kongres Liga prvakov EPA
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini je na sestanku s predstavniki Združenih narodov dejal, da je naloga nogometa boj proti rasizmu na igriščih in zunaj njih.

Nekdanji francoski zvezdnik Michel Platini je med drugim izpostavil, da ima nogomet posebno vlogo v boju proti predsodkom.

"Z izredno priljubljenostjo prihaja tudi odgovornost. Nogomet je povezan s častjo, z vrlinami in vrednotami, ki omogočajo, da družba postane bolj tolerantna," je Platini dejal na seji o rasizmu v športu v Združenih narodih.

V nogometu preslikava vrednot družbe

V zadnjih letih sta tako Uefa kot tudi krovna nogometna zveza Fifa začeli boj proti rasizmu. Številni kršitelji so si nakopali denarne kazni ali igranje tekem pred praznimi tribunami, a s tem rasizma v nogometu niso izkoreninili.

"Tisti, ki vodijo nogomet imajo dolžnost, da ščitijo igralce pred vsemi oblikami diskriminacije. Današnji nogomet je ne tolerira," je povedal Platini, ob tem pa priznal, da v nekaterih delih Evrope takšne težave vzbujajo še več strahu. "V nogomet se preslikavajo vrednote družbe, na žalost pa tudi predsodki, strahovi in nezaupanje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.