Platini priznal: stranski sodniki potrebujejo video

Foto: EPA
Foto: EPA
Pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) razmišljajo o spremembah tekmovalnega sistema v Ligi prvakov in Evropski ligi, je v sredo francoskim medijem izdal predsednik krovne evropske organizacije Michel Platini. Dodal je še, da bi sodniki morda potrebovali pomoč videoposnetkov, a le pri prepovedanih položajih.
Oglej si celoten članek

Michel Platini za časopis Ouest France ni potrdil niti zanikal govoric, da pri Uefi razmišljajo o ukinitvi Evropske lige, ki bi jo zamenjala razširjena Liga prvakov s 64 ekipami. Odločitve bodo, tako Platini, sprejemali šele leta 2014.

"Obstaja debata o tem, kako bodo evropska tekmovanja izgledala med letoma 2015 in 2018," je za francoski časopis dejal Platini. "Razpravljamo o tem, odločili se bomo leta 2014. Do sedaj se nismo dogovorili še ničesar."

Nekdanji kapetan Francije, sicer trmast nasprotnik tehnologije v nogometu, je še namignil, da bi sodnikom v bodoče lahko pomagali videoposnetki. Platini vseeno ni govoril o kamerah na golovi črti, temveč o dosojanju prepovedanih položajev.

"Pri eni zapleteni stvari, bi morda, poudarjam, morda potrebovali video. To je prepovedani položaj. Sodnikom jih je namreč zelo težko dosojati," je še pristavil Platini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.