Plavalki svetovni rekord in zadnje mesto

Foto: EPA
Foto: EPA
23-letni Cate Campbell je uspelo nekaj neverjetnega. Na avstralskem prvenstvu v kratkih bazenih je avstralska olimpijska prvakinja nastopila na 200 metrov prosto. Na 100 metrov je odplavala svetovni rekord, potem pa ...
Oglej si celoten članek

Avstralska plavalka in olimpijska prvakinja v štafeti 4x100 metrov prosto iz Londona Cate Campbell si bo avstralsko prvenstvo v kratkih bazenih v Sydneyu dobro zapomnila, tudi po tem, da je presenetila gledalce.

Svetovna podprvakinja je plavalske navdušence razveselila z izjemnim rekordom 100 metrov prosto, in to v prvih 100 metrih tekme na 200 metrov. Zadnjih 100 metrov pa je plavalka odplavala povsem ležerno. Tekmo je svetovna prvakinja na 100 metrov iz Kazana zaključila na zadnjem mestu.

"Med tekmo na 100 metrov nisem uspela podreti rekorda. To je bil moj drugi poskus," je povedala Campbellova po tekmi. "Sedaj sem povsem izmučena, a na poti sem si prislužila pameten svetovni rekord."

Po pravilih Mednarodne plavalske zveze (FINA) lahko plavalci dosežejo svetovne rekorde tudi na odseku proge, če svoj poskus prijavijo pred tekmo. To pravilo je v svojo prid izkoristila Campbellova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.