Šport
14 ogledov

Plavalki svetovni rekord in zadnje mesto

Cate Campbell, svetovni rekord Sydney EPA
23-letni Cate Campbell je uspelo nekaj neverjetnega. Na avstralskem prvenstvu v kratkih bazenih je avstralska olimpijska prvakinja nastopila na 200 metrov prosto. Na 100 metrov je odplavala svetovni rekord, potem pa ...

Avstralska plavalka in olimpijska prvakinja v štafeti 4x100 metrov prosto iz Londona Cate Campbell si bo avstralsko prvenstvo v kratkih bazenih v Sydneyu dobro zapomnila, tudi po tem, da je presenetila gledalce.

Svetovna podprvakinja je plavalske navdušence razveselila z izjemnim rekordom 100 metrov prosto, in to v prvih 100 metrih tekme na 200 metrov. Zadnjih 100 metrov pa je plavalka odplavala povsem ležerno. Tekmo je svetovna prvakinja na 100 metrov iz Kazana zaključila na zadnjem mestu.

"Med tekmo na 100 metrov nisem uspela podreti rekorda. To je bil moj drugi poskus," je povedala Campbellova po tekmi. "Sedaj sem povsem izmučena, a na poti sem si prislužila pameten svetovni rekord."

Po pravilih Mednarodne plavalske zveze (FINA) lahko plavalci dosežejo svetovne rekorde tudi na odseku proge, če svoj poskus prijavijo pred tekmo. To pravilo je v svojo prid izkoristila Campbellova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.