Pljuval, preklinjal in predal

Foto: Žurnal24 Victor Hanescu je izgubil živce. (Foto: Reuters)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Do nenavadnega incindenta je v petek prišlo na zelenicah Wimbledona, kjer sicer veljajo precej stroga pravila obnašanja. Romun Victor Hanescu je po pljuvanju in preklinjanju nazadnje tekmo še predal.
Oglej si celoten članek
Zaključek tekme si lahko ogledate v zavihku video.

Nekoliko nenavadno se je na 18. igrišču v Wimbledonu zaključil dvoboj tretjega kola med Romunom Victorjem Hanescujem in Nemcem Danielom Brandsom. Pri rezultatu 2:2 v nizih in 3:0 za Nemca je njegov romunski kolega tekmo enostavno predal. Do tega naj bi ga z neprestanimi žalitvami pripravili Brandsovi navijači, s katerimi se je Hanescu najprej zapletel v besedni spopad, nato je pljunil proti njim, le nekaj trenutkov za tem pa je pristopil k sodniku ter srečanje predal.

"Nekdo izmed gledalcev mu je nekaj rekel. Ne vemo točno kaj, toda Hanescu je pljunil v smer tistih gledalcev," je povedal tiskovni predstavnik organizatorjev turnirja. "Pri zaostanku 2:0 v zadnjem setu se je zdelo, kot da na svoj servis namerno dela dvojne napake. Pred tem je preklinjal v smeri gledalcev, proti katerim je pozneje tudi pljunil."

Po nešportnem izpadu je stopil do sodnika Kima Cravena, ki njegove predaje ni sprejel, toda Hanescu je stopil še do Brandsa, mu stisnil roko in dvoboj je bil zaključen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.