Šport
8 ogledov

Pljuval, preklinjal in predal

Victor Hanescu je izgubil živce. (Foto: Reuters)
1/2
Žurnal24 main
Do nenavadnega incindenta je v petek prišlo na zelenicah Wimbledona, kjer sicer veljajo precej stroga pravila obnašanja. Romun Victor Hanescu je po pljuvanju in preklinjanju nazadnje tekmo še predal.
Zaključek tekme si lahko ogledate v zavihku video.

Nekoliko nenavadno se je na 18. igrišču v Wimbledonu zaključil dvoboj tretjega kola med Romunom Victorjem Hanescujem in Nemcem Danielom Brandsom. Pri rezultatu 2:2 v nizih in 3:0 za Nemca je njegov romunski kolega tekmo enostavno predal. Do tega naj bi ga z neprestanimi žalitvami pripravili Brandsovi navijači, s katerimi se je Hanescu najprej zapletel v besedni spopad, nato je pljunil proti njim, le nekaj trenutkov za tem pa je pristopil k sodniku ter srečanje predal.

"Nekdo izmed gledalcev mu je nekaj rekel. Ne vemo točno kaj, toda Hanescu je pljunil v smer tistih gledalcev," je povedal tiskovni predstavnik organizatorjev turnirja. "Pri zaostanku 2:0 v zadnjem setu se je zdelo, kot da na svoj servis namerno dela dvojne napake. Pred tem je preklinjal v smeri gledalcev, proti katerim je pozneje tudi pljunil."

Po nešportnem izpadu je stopil do sodnika Kima Cravena, ki njegove predaje ni sprejel, toda Hanescu je stopil še do Brandsa, mu stisnil roko in dvoboj je bil zaključen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.