Po 15 letih v svetovnem pokalu sklenila kariero

Foto: EPA
Foto: EPA
Od alpskega smučanja se je poslovila švicarska veteranka.
Oglej si celoten članek

Za konec kariere se je odločila 32-letna Švicarka Fabienne Suter, ki je na tekmah svetovnega pokala nastopala več kot desetletje. "Kar naenkrat se zaveš, da je napočil čas za nekaj novega, da spet zaupaš v čarovnijo novega začetka. Pravi čas je tu, odkriti je treba nove poti," je dejala Suterjeva.

V 15-letni karieri se je Švicarka dvajsetkrat zavihtela na oder za zmagovalce v svetovnem pokalu, štirikrat je stopila na najvišjo stopničko. Skupno je nastopila na dveh olimpijskih igrah in šestih svetovnih prvenstvih, vrhunec kariere pa je bilo skupno drugo mesto v smuku v sezoni 2015/16. Na tekmi svetovnega pokala je Suterja debitirala decembra 2002.

"Čeprav v 15 letih ni bilo vedno lahko, bom s seboj v novo življenje odnesla predvsem pozitivne spomine, emocije in lepa poznanstva," je dejala Suterjeva, ki podrobnejših načrtov za prihodnost še nima. "V poletnih mesecih bom delala v Rigi Rope Parku v Kuessnachtu, pomagala na farmi in v restavraciji, s tem pa bom pridobila nekaj časa, da si splaniram prihodnost," je še dodala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.