Šport
38 ogledov

Po 15 letih v svetovnem pokalu sklenila kariero

Fabienne Suter superveleslalom Lenzerheide EPA
Od alpskega smučanja se je poslovila švicarska veteranka.

Za konec kariere se je odločila 32-letna Švicarka Fabienne Suter, ki je na tekmah svetovnega pokala nastopala več kot desetletje. "Kar naenkrat se zaveš, da je napočil čas za nekaj novega, da spet zaupaš v čarovnijo novega začetka. Pravi čas je tu, odkriti je treba nove poti," je dejala Suterjeva.

V 15-letni karieri se je Švicarka dvajsetkrat zavihtela na oder za zmagovalce v svetovnem pokalu, štirikrat je stopila na najvišjo stopničko. Skupno je nastopila na dveh olimpijskih igrah in šestih svetovnih prvenstvih, vrhunec kariere pa je bilo skupno drugo mesto v smuku v sezoni 2015/16. Na tekmi svetovnega pokala je Suterja debitirala decembra 2002.

"Čeprav v 15 letih ni bilo vedno lahko, bom s seboj v novo življenje odnesla predvsem pozitivne spomine, emocije in lepa poznanstva," je dejala Suterjeva, ki podrobnejših načrtov za prihodnost še nima. "V poletnih mesecih bom delala v Rigi Rope Parku v Kuessnachtu, pomagala na farmi in v restavraciji, s tem pa bom pridobila nekaj časa, da si splaniram prihodnost," je še dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.