Po Celju v polfinale Aluminij in Gorica

Foto: ND Gorica/Facebook ND Gorica
Znani so trije polfinalisti nogometnega pokala Slovenije.
Oglej si celoten članek

Po Aluminiju se je danes v polfinale pokala Slovenije uvrstila še Gorica, ki je na povratni tekmi četrtfinala doma premagala kranjski Triglav z 1:0 (0:0). Z 1:0 so Primorci dobili tudi prvo tekmo na Gorenjskem.

Po Celju, ki je že prejšnji teden izločilo Muro, so drugi polfinalisti postali igralci Aluminija iz Kidričevega. Ti so na povratni tekmi v Novem mestu premagali Krko s 3:0 (2:0). Prva tekma se je končala brez zadetkov.

Kidričani so tekmo odločili v svoj prid praktično že v prvem polčasu, ko so ob konkretnejši igri od domačinov dosegli dva zadetka. Že v peti minuti je zadel Vedran Mesec, v 40. pa je iz bližine na 2:0 povišal Žiga Škoflek.

Slednji je ob tem dosegel še en zadetek, a iz prepovedanega položaja, Derrick Mensah pa je zadel prečko. V 73. minuti je za 3:0 zadel Ibrahim Mensah, ko je bil uspešen s strelom z glavo po podaji z desne strani. V 88. minuti je Mario Vasilj zunaj kazenskega prostora nevarno startal proti vratarju Aluminija in za to dobil drugi rumeni karton.

V Novi Gorici pa so domači nogometaši le še potrdili napredovanje med najboljše štiri. Potem ko so že na Gorenjskem zmagali, so tudi tokrat Triglav odpravili z 1:0. Edini zadetek je v 78. minuti dosegel Matija Škarabot.

Celjani pa so levji delež na poti do uvrstitve v polfinale opravili na prvi tekmi, ko so pred domačimi gledalci premagali Muro s 4:0, na torkovi povratni tekmi v Murski Soboti pa so pred 300 gledalci slavili z 1:0 (0:0). Edini gol na tekmi je v 56. minuti dosegel Edin Kesić.

Prva tekma med Mariborom in Olimpijo pa bo zavoljo obveznosti mariborske ekipe v evropski ligi prvakov na sporedu 11. novembra.

Pokal Slovenije, četrtfinale, povratni tekmi:

Torek, 17. oktober:
Mura - *Celje 0:1 (0:0) 0:4

Sreda, 25. oktober:
Krka - *Aluminij 0:3 (0:2) 0:0
*Gorica - Triglav Kranj 1:0 (0:0) 1:0

Sobota, 11. november:
17.15 Olimpija - Maribor

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.