Šport > Nogomet
65 ogledov

Po Celju v polfinale Aluminij in Gorica

ND Gorica ND Gorica/Facebook ND Gorica.
Znani so trije polfinalisti nogometnega pokala Slovenije.

Po Aluminiju se je danes v polfinale pokala Slovenije uvrstila še Gorica, ki je na povratni tekmi četrtfinala doma premagala kranjski Triglav z 1:0 (0:0). Z 1:0 so Primorci dobili tudi prvo tekmo na Gorenjskem.

Po Celju, ki je že prejšnji teden izločilo Muro, so drugi polfinalisti postali igralci Aluminija iz Kidričevega. Ti so na povratni tekmi v Novem mestu premagali Krko s 3:0 (2:0). Prva tekma se je končala brez zadetkov.

Kidričani so tekmo odločili v svoj prid praktično že v prvem polčasu, ko so ob konkretnejši igri od domačinov dosegli dva zadetka. Že v peti minuti je zadel Vedran Mesec, v 40. pa je iz bližine na 2:0 povišal Žiga Škoflek.

Slednji je ob tem dosegel še en zadetek, a iz prepovedanega položaja, Derrick Mensah pa je zadel prečko. V 73. minuti je za 3:0 zadel Ibrahim Mensah, ko je bil uspešen s strelom z glavo po podaji z desne strani. V 88. minuti je Mario Vasilj zunaj kazenskega prostora nevarno startal proti vratarju Aluminija in za to dobil drugi rumeni karton.

V Novi Gorici pa so domači nogometaši le še potrdili napredovanje med najboljše štiri. Potem ko so že na Gorenjskem zmagali, so tudi tokrat Triglav odpravili z 1:0. Edini zadetek je v 78. minuti dosegel Matija Škarabot.

Celjani pa so levji delež na poti do uvrstitve v polfinale opravili na prvi tekmi, ko so pred domačimi gledalci premagali Muro s 4:0, na torkovi povratni tekmi v Murski Soboti pa so pred 300 gledalci slavili z 1:0 (0:0). Edini gol na tekmi je v 56. minuti dosegel Edin Kesić.

Prva tekma med Mariborom in Olimpijo pa bo zavoljo obveznosti mariborske ekipe v evropski ligi prvakov na sporedu 11. novembra.

Pokal Slovenije, četrtfinale, povratni tekmi:

Torek, 17. oktober:
Mura - *Celje 0:1 (0:0) 0:4

Sreda, 25. oktober:
Krka - *Aluminij 0:3 (0:2) 0:0
*Gorica - Triglav Kranj 1:0 (0:0) 1:0

Sobota, 11. november:
17.15 Olimpija - Maribor

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice