Po Debeljaku Bobinac

Foto: Žurnal24 Miro Požun SAD
Na vrhu krovne slovenske rokometne organizacije se je zgodil premik. Njen prvi mož bo odslej Franjo Bobinac. Miro Požun bo selektor moške, Primož Pori pa ženske reprezentance.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Hrpeljci obupali
Intervju Miro Požun (12. 5.)
Intervju Robert Beguš (12. 6.)

Žiga Debeljak (končno) zapušča stolček predsednika Rokometne zveze Slovenije (RZS), nanj pa bo sedel Franjo Bobinac . To mora sicer potrditi še skupščina RZS, ki se sestane 21. oktobra. Na mestu selektorja moške reprezentance pričakovano, a večinoma zaradi katastrofalnih rezultatov (Slovenija je namreč letos ostala brez OI in SP) do 30. 6. 2009 nerazumljivo ostaja Miro Požun . Je pa davek za neuvrstitev na EP plačal selektor rokometašic Robert Beguš , ki bo moral svoje mesto prepustiti Primožu Poriju .

Franjo Bobinac bo zavzel še tretjo pomembno vlogo v slovenskem rokometu. © IFP

 
Debeljak, sicer predsednik uprave Mercatorja, je ob slovesu dejal, da je svojega naslednika iskal kar eno leto: "Glede na to, da sem funkcijo leta 2006 po več kot šestmesečnem brezvladju na RZS prevzel le začasno, je bil tako ali tako moj cilj, da zagotovim dolgoročnejšo rešitev." Njegov odstop naj torej ne bi bil povezan z neuspehi reprezentanc: "Kot rečeno, sem se že eno leto trudil najti nekoga, ki bo po eni strani poznal rokomet bolje od mene in ki bo po drugi strani dovolj vpet v slovenske gospodarske tokove, da bo lahko zagotovil ustrezno finančno podporo." Če bo skupščina Bobinca, sicer prvega moža Gorenja, predsednika rokometnega kluba Gorenje in člana predsedstva Olimpije , potrdila, bo na čelu RZS ostal do sredine leta 2010. Več kot dovolj, da slovenski rokomet reši iz brezna, v katerega je padel.
 
Predsedstvo je na predlog Združenja rokometnih trenerjev Slovenije imenovalo tudi novi Strokovni svet . Tega sestavljajo Marko Šibila , Marta Bon , Boris Čuk , Janez Ilc , Slavko Ivezič , Štefan Jug in Aleksander Lapajne .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.