Šport
1 ogledov

Po Debeljaku Bobinac

Miro Požun SAD Žurnal24 main
Na vrhu krovne slovenske rokometne organizacije se je zgodil premik. Njen prvi mož bo odslej Franjo Bobinac. Miro Požun bo selektor moške, Primož Pori pa ženske reprezentance.
 

Preberite še ...

Hrpeljci obupali
Intervju Miro Požun (12. 5.)
Intervju Robert Beguš (12. 6.)

Žiga Debeljak (končno) zapušča stolček predsednika Rokometne zveze Slovenije (RZS), nanj pa bo sedel Franjo Bobinac . To mora sicer potrditi še skupščina RZS, ki se sestane 21. oktobra. Na mestu selektorja moške reprezentance pričakovano, a večinoma zaradi katastrofalnih rezultatov (Slovenija je namreč letos ostala brez OI in SP) do 30. 6. 2009 nerazumljivo ostaja Miro Požun . Je pa davek za neuvrstitev na EP plačal selektor rokometašic Robert Beguš , ki bo moral svoje mesto prepustiti Primožu Poriju .

Franjo Bobinac bo zavzel še tretjo pomembno vlogo v slovenskem rokometu. © IFP

 
Debeljak, sicer predsednik uprave Mercatorja, je ob slovesu dejal, da je svojega naslednika iskal kar eno leto: "Glede na to, da sem funkcijo leta 2006 po več kot šestmesečnem brezvladju na RZS prevzel le začasno, je bil tako ali tako moj cilj, da zagotovim dolgoročnejšo rešitev." Njegov odstop naj torej ne bi bil povezan z neuspehi reprezentanc: "Kot rečeno, sem se že eno leto trudil najti nekoga, ki bo po eni strani poznal rokomet bolje od mene in ki bo po drugi strani dovolj vpet v slovenske gospodarske tokove, da bo lahko zagotovil ustrezno finančno podporo." Če bo skupščina Bobinca, sicer prvega moža Gorenja, predsednika rokometnega kluba Gorenje in člana predsedstva Olimpije , potrdila, bo na čelu RZS ostal do sredine leta 2010. Več kot dovolj, da slovenski rokomet reši iz brezna, v katerega je padel.
 
Predsedstvo je na predlog Združenja rokometnih trenerjev Slovenije imenovalo tudi novi Strokovni svet . Tega sestavljajo Marko Šibila , Marta Bon , Boris Čuk , Janez Ilc , Slavko Ivezič , Štefan Jug in Aleksander Lapajne .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.