Po delnem izidu 0:16 brez četrtfinala

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenska košarkarska reprezentanca do 20 let je po ponedeljkovi tekmi s Francijo v torek izgubila še obračun z Latvijo in tako ostala brez možnosti za četrtfinale.
Oglej si celoten članek

Slovenska reprezentanca mlajših članov je v drugem kolu drugega dela EP v Španiji s 84:89 izgubila proti Latviji in s tem izgubila možnosti za napredovanje v četrtrfinale. Po tekmi s Švedsko slovenske mladce čaka boj za razvrstitev od devetega do 13. mesta. S 17 točkami, štirimi podajami in petimi asistencami je bil najboljši igralec Slovenije Klemen Preplič.

Jan Špan, Mitja Nikolič Smrdelj, Edo Murič, Marko Pajič in Alen Omić, ki so zasidrani v prvi peterki, srečanja niso začeli najbolje, saj so po petih minutah zaostajali s 4:11. S trojkami so Latvijci v drugo četrtino krenili s prednostjo 21:13. Ko je Jure Besedić v 17. minuti zadel za tri točke, so se Slovenci približali na 31:33. A po osmi trojki tekmeca sta ekipi na odmor odšli z izidom 34:41.

Sredi tretje četrtine je najboljši igralec Slovenije na tekmi Prepelič zadel za sploh prvo vodstvo (55:53). Še v 34. minuti je kazalo na zmago varovancev Radeta Mijanovića (73:69), nakar so Latvijci stisnili v obrambi, Slovenci pa povsem pogoreli. Po delnem izidu 16:0 so Latvijci ušli na 12 točk prednosti in srečanje suvereno pripeljalo do zmage 98:84.

"Zame je pomembno, da je ekipa na tekmi proti Latviji dala svoj maksimum, ostalih dejavnikov pa ne smem in ne bom komentiral. V sredo je nov dan, nova priložnost in nova tekma s Švedi, ki je tudi zadnja v tem drugem delu, na kateri moramo spet dati vse od sebe," je dejal trener Mijanović.

EP U-20, drugi del tekmovanja, drugo kolo:

Latvija : Slovenija 89:84
Mejeris 20, 11 sk., Meiers 18, Pinete 17; Prepelić 17, Omić 16, Špan 12, Murić 11

Rusija : Švedska 68:65
Črna gora : Francija 49:58

Lestvica: 1. Francija 8 točk, 2. Rusija 8, 3. Črna gora 6, 4. Latvija 6, 5. Švedska 4, 6. Slovenija 4 točke

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.