Po dolgem okrevanju spet poškodovan

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoski teniški igralec Gael Monfils je odpovedal nastop v prvem kolu turnirja v Tokiju. Mišičnjak iz Francije, ki vedno navdušuje s svojimi atletskimi sposobnostmi, tako nadaljuje klavrno sezono 2012.
Oglej si celoten članek

Gael Monfils je bil v zadnjih letih poleg Jo-Wilfrieda Tsongaja glavni francoski adut na največjih teniških turnirjih. Šestindvajsetletnik goji fizično zelo zahtevno in destruktivno igro, zaradi katere je večkrat podlegel poškodbam, največ težav pa je imel s koleni.
Foto: EPA gael monfils Na začetku letošnje sezone je kazal dobre predstave - na poti do finala turnirja v Dohi je premagal celo Rafaela Nadala - že na OP Avstralije pa so se pojavile težave s hrbtom. Maja je zaigral na turnirju v Nici, nato pa se je moral zaradi poškodbe umakniti. Meseci negotovsti so se končali septembra, ko se je Monfils vrnil v velikem slogu in si v prvem poskusu priigral četrtfinalni nastop v Metzu. Dobro formo je kazal tudi na Tajskem, kjer je se je še enkrat uvrstil med najboljših osem. Ko je že kazalo, da bo lahko Francoz nemoteno nadaljeval s sezono, pa so se pojavile nove težave.

Že na tretjem turnirju po vrnitvi v karavno je moral Monfils odpovedati obračun prvega kola v Tokiju, kjer bi se moral pomeriti z Andyjem Murrayem. ''Čaka me težko prvo kolo proti Monfilsu. Odigrala sva pet obračunov in nekaj sem jih izgubil. On je izjemen atlet, zato je to težak obračun,'' je pred začetkom turnirja v deželi vzahajajočega sonca povedal Murray. Novopečeni zmagovalec US Opna se bo tako v drugo kolo sprehodil brez boja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.