Po evropskem še regionalni poraz za Olimpijo

Foto: Budućnost VOLI/Filip Roganović Josh Adams
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 4. krogu lige Aba izgubili z Budućnostjo s 74:80 (15:21, 39:39, 59:60).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so doživeli prvi poraz v ligi Aba in drugega ta teden. V sredo so ostali praznih rok na gostovanju v evropskem pokalu v Romuniji, danes pa so pokleknili v Podgorici pri Budućnosti.

Ljubljančani, ki so nastopili precej oslabljeni, v preteklem tednu so morali prestaviti dvoboj s Crveno zvezdo zaradi koronavirusa v moštvu, so bili večji del tekme dokaj enakovreden tekmec, v zaključku dvoboja pa niso bili dovolj natančni, predvsem pa zbrani v obrambi. Domači so s skoki v napadu prišli do dodatnih priložnosti za koš in jih tudi izkoristili.

Dobro minuto pred koncem je Cedevita Olimpija s trojko Josha Adamsa prišla na tri točke zaostanka (75:72), imela v naslednjem napadu tudi možnost za izenačenje, vendar se je znova iz Črne gore vrnila s porazom.

Adams (met 6:11, trojke 2:5) je bil z 20 točkami prvi strelec Cedevite Olimpije, Yogi Ferrell, ki se je moštvu pridružil po okužbi, je ob metu 1:8 za tri točke zbral 17 točk, Alen Omić pa je prispeval 14 točk in 10 skokov.

Varovanci trenerja Jurice Golemca bodo naslednji teden dvakrat zaigrali v Stožicah. V sredo ob 19.30 se bodo pomerili s Joventutom Badalono v EuroCupu, v soboto ob 18. uri pa v ligi ABA z MZT Skopjem.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.