Šport > Košarka
123 ogledov

Po evropskem še regionalni poraz za Olimpijo

Josh Adams Budućnost VOLI/Filip Roganović
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 4. krogu lige Aba izgubili z Budućnostjo s 74:80 (15:21, 39:39, 59:60).

Košarkarji Cedevite Olimpije so doživeli prvi poraz v ligi Aba in drugega ta teden. V sredo so ostali praznih rok na gostovanju v evropskem pokalu v Romuniji, danes pa so pokleknili v Podgorici pri Budućnosti.

Ljubljančani, ki so nastopili precej oslabljeni, v preteklem tednu so morali prestaviti dvoboj s Crveno zvezdo zaradi koronavirusa v moštvu, so bili večji del tekme dokaj enakovreden tekmec, v zaključku dvoboja pa niso bili dovolj natančni, predvsem pa zbrani v obrambi. Domači so s skoki v napadu prišli do dodatnih priložnosti za koš in jih tudi izkoristili.

Dobro minuto pred koncem je Cedevita Olimpija s trojko Josha Adamsa prišla na tri točke zaostanka (75:72), imela v naslednjem napadu tudi možnost za izenačenje, vendar se je znova iz Črne gore vrnila s porazom.

Adams (met 6:11, trojke 2:5) je bil z 20 točkami prvi strelec Cedevite Olimpije, Yogi Ferrell, ki se je moštvu pridružil po okužbi, je ob metu 1:8 za tri točke zbral 17 točk, Alen Omić pa je prispeval 14 točk in 10 skokov.

Varovanci trenerja Jurice Golemca bodo naslednji teden dvakrat zaigrali v Stožicah. V sredo ob 19.30 se bodo pomerili s Joventutom Badalono v EuroCupu, v soboto ob 18. uri pa v ligi ABA z MZT Skopjem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice