Šport > Košarka
10684 ogledov

Noro, kakšno ponudbo je zaradi Olimpije zavrnil Golemac

Jurica Golemac Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Trener Cedevite Olimpije je zavrnil ponujeno mesto hrvaškega košarkarskega selektorja, saj se želi posvetiti zgolj svojemu klubu in ne želi sedeti na dveh klopeh naenkrat.

Potem ko se hrvaška košarkarska reprezentanca sploh ni uspela uvrstiti v drugi del kvalifikacij za svetovno prvenstvo, Eurobasket pa je zaključila že v osmini finala po izpadu proti Finski, sta svoji odpovedi vročila selektor reprezentance Damir Mulaomerović ter tudi predsednik Hrvaške košarkarske zveze Stojko Vranković.

Slednji je ob svojem slovesu priznal, da sam ne vidi rešitve za nastalo situacijo, s katero se bo tako moral spoprijeti Aleksandar "Aco" Petrović, ki je zasedel njegovo pozicijo.

A če Vranković ni videl rešitve za nastalo situacijo, je imel Aco nemudoma rešitev. Vsega dan po prihodu na novo pozicijo je namreč ponudil mesto novega hrvaškega selektorja Jurici Golemcu, hrvaškemu strokovnjaku s slovenskim potnim listom na klopi Cedevite Olimpije.

Toda Golemac je ponujeno mesto zavrnil: "Vsekakor je lepo dobiti takšno ponudbo, toda nisem tip trenerja, ki bi lahko istočasno sedel na dveh klopeh. Ne bi mogel nuditi svojih 100 odstotkov niti enemu, niti drugemu. Nisem dovolj izkušen za kaj takega," je dal slovenskemu klubu prednost Golemac, ki na klopi Olimpije sedi od januarja 2020. Pred tem je vodil še dva slovenska kluba, Tajfun in Sixt Primorsko.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.