Po grozi v Planici se je Tande spet podal na skakalnico

Foto: Epa
Foto: Epa
Norveški as je po dolgi pavzi zaradi poškodbe spet okusil slast letenja.
Oglej si celoten članek

Norveški smučarski skakalec Daniel-Andre Tande, ki je marca letos grdo padel na poletih v Planici, se je vrnil na skakalnico. Tande je skok opravil na srednji napravi na Holmenkollnu v Oslu.

Zavržen Je to žalosten konec? Legendarni skakalec v klavrnem položaju

Norveška reprezentanca je na Instagramu objavila posnetek njegovega prvega skoka po dolgih petih mesecih in spodaj napisala: "Uganite, kdo je nazaj na skakalnici po padcu v Planici?"

Kot je dejal že pred časom, se padca na finalu svetovnega pokala, po katerem so ga morali celo oživljati, ne spominja. Potem ko so mu reševalci takoj po padcu nudili prvo pomoč, so ga s helikopterjem prepeljali v ljubljanski UKC, v katerem je bil več dni v umetni komi.

"Končno sem spet nazaj. Pričakoval sem, da se bom prej vrnil na skakalnice, toda okrevanje je zahtevalo svoj čas. Ko sem se preoblačil v dres, sem bil bolj živčen kot običajno, na startni klopi pa je bilo enako kot pred padcem. Med skokom sem znova zelo užival," je dejal 27-letni Tande.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.