Šport > Zimski športi
100000 ogledov

Je to žalosten konec? Legendarni skakalec v klavrnem položaju

schlierenzauer Epa
Eden najboljših smučarskih skakalcev vseh časov bi lahko v kratkem oznanil konec kariere.

Legendarni Gregor Schlierenzauer po izpadu iz avstrijske reprezentance še vedno ni sprejel odločitve glede nadaljevanja profesionalne športne poti.

Enaintridesetletni šampion, rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu (53), se ni uvrstil v nobeno od treh ekip (A, B in C) za priprave na prihajajočo olimpijsko sezono.

Schlierenzauer, nekoč paradni konj avstrijske skakalne reprezentance, v svetovnem pokalu ni zmagal vse od sezone 2014/2015, v zadnjih letih pa se je boril s pomanjkanjem motivacije in številnimi zdravstvenimi težavami.

V lanski zimi je osvojil le osem točk svetovnega pokala, sezona pa se je zanj neslavno končala s poškodbo kolena na tekmi celinskega pokala v nemškem Brotterodeju.

schlierenzauer | Avtor: Epa Epa
"Sestava ekipe temelji na športnih rezultatih, ki pa v primeru Gregorja Schlierenzauerja niso zadovoljivi. Kljub temu mu ne odrekamo možnosti vrnitve v reprezentanco," je povedal šef avstrijskih smučarskih skokov Mario Stecher.

Schlierenzauer se do nadaljnjega ne bo mogel udeleževati reprezentančnih priprav ali trening kampov, ki jih bo pred začetkom olimpijske sezone organizirala avstrijska zveza. To bo še dodatno otežilo njegova prizadevanja za vrnitev na pota stare slave, ki so danes samo še oddaljen spomin. Še ena oteževalna okoliščina so finance, saj bo moral Avstrijec stroške za trening in udeležbo na tekmah kriti iz lastnega žepa. Zveza mu je namreč pripravljena nuditi zgolj dostop do infrastrukture, glede ostalega pa se bo moral znajti sam.

schlierenzauer | Avtor: Epa Epa

V intervjuju za Kleinezeitung.at je njegov tiskovni predstavnik Klaus Rieder razkril, da Schlierenzauer za zdaj temeljito preučuje svoje možnosti. "Do konca avgusta se mora izogibati vsem nevarnim aktivnostim," je v navezavi na že omenjeno poškodbo kolena dejal Rieder in dodal: "Potem pa bomo videli, kakšen bo njegov naslednji korak. Reprezentančna vrata so še vedno odprta."

Schlierenzauer je eden najuspešnejših smučarskih skakalcev v zgodovini. V karieri je dobil 53 tekem za svetovni pokal ter po dvakrat osvojil novoletno turnejo in veliki kristalni globus. Na olimpijskih igrah je zbral zlato, srebrno in dve bronasti medalji. Na svetovnih prvenstvih je osvojil 17 odličij - 12 v smučarskih skokih in pet v poletih.

schlierenzauer | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.