Po hudi poškodbi vrnitev nemškega šampiona

Foto: Epa
Foto: Epa
Konec tedna se bo v poljski Wisli začela nova sezona s sobotno ekipno tekmo. Prva posamična tekma nove zime nato sledi v nedeljo.
Oglej si celoten članek

Olimpijski prvak v smučarskih skokih Andreas Wellinger se po 20 mesecih premora zaradi poškodbe spet vrača na tekmovanja. Kot so danes sporočili iz nemškega tabora, se je uvrstil v reprezentanco za uvodne tekme nove sezone konec tedna v poljski Wisli. Wellinger je izpustil celotno lansko sezono zaradi raztrgane križne kolenske vezi.

Petindvajsetletni skakalec, ki je na olimpijskih igrah v Pyeongchangu 2018 osvojil naslov prvaka na srednji skakalnici, se bo spet pridružil nemški ekipi, v kateri so za prve tekme nove sezone še Markus Eisenbichler, Karl Geiger, Severin Freund, Martin Hamann, Pius Paschke in Constantin Schmid.

Smučarski skoki V Planici prvič nočna tekma, začeli razkrivati sneg

"Komaj že čakam spet na tekmovanja. Po letu in osmih mesecih prisilnega premora je res že skrajni čas. Zelo sem vesel, da se bo konec tedna spet začelo," je dejal Wellinger za spletno stran nemške smučarske zveze.

Za uvod je prijavljenih 65 skakalcev iz 17 držav, med njimi tudi vsa velika imena tega športa. Branilec naslova v sezoni, nad katero bo po več kot 25 letih vladavine Avstrijca Walterja Hoferja po novem bdel Italijan Sandro Pertile, je Avstrijec Stefan Kraft.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.