Po kazenskih strelih slavje Jesenic

Foto: Žurnal24 Tudi tokrat ni šlo brez manjših provokacij. (Foto: Anže Petkovšek) Foto: Žurnal24 HDD Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 3:4 Foto: Žurnal24 HDD Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 3:4 Foto: Žurnal24 HDD Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 3:4 Foto: Žurnal24 Ob Michalu Fikrtu (na sliki levo) bo drugo leto mrežo Jesenic branil tudi Gašper Foto: Žurnal24 HDD Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 3:4 Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek) Foto: Žurnal24 HDD Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 3:4 Foto: Žurnal24 HDD Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 3:4 Foto: Žurnal24 Vratar Olimpije Jan Chabera je branil zelo dobro, a kljub temu ni uspel prepreči Foto: Žurnal24 HDD Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 3:4 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Zmaji so nesrečno izgubili, potem ko se je plošček odbil od drsalke vratarja Cha Foto: Žurnal24 Poraz Jesenic in Sape ter zmaga Olimpije. Vse po željah ljubljanskih hokejistov Foto: Žurnal24 HDD Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 3:4 Foto: Žurnal24 HDD Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 3:4 Foto: Žurnal24 HDD Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 3:4 Foto: Žurnal24 HDD Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 3:4 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 HDD Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 3:4 Foto: Žurnal24 Michal Fikrt ostaja zvest Jeseničanom. (Foto: Anže Petkovšek) Foto: Žurnal24 HDD Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 3:4 Foto: Žurnal24 Matt Higgins je za Olimpijo zadel že po 11 sekundah. (Foto: Anže Petkovšek) Foto: Žurnal24 Olimpija je tokrat visoko klonila pri zadnji SAPI. (Foto: Anže Petkovšek) Foto: Žurnal24 Olimpija se je po dveh letih znova uvrstila v končnico lige Ebel. (Foto: Anže Pe
V 41. kolu lige Ebel so se zmage na 435. večnem hokejskem derbiju po kazenskih strelih veselili Jeseničani (4:3). Zmaji so dve sekundi do konca izvlekli podaljšek, Dahlman pa je postal tokratni jeseniški junak.
Oglej si celoten članek

Na začetku tekme se pobudo prevzeli Gorenjci, a po prvem powerplayu, ko je bil izključen Eric Werner je Olimpija zavladala na tivolskem ledu. Terensko premoč so zmaji, ki so dolgo časa pletli mrežo okoli jeseniškega gola, kronali v 18. minuti tekme, ko je po solo akciji zadel Aleš Mušič. Ta je najprej prestregel podajo v jeseniški tretjini, nato pa rutinirano premagal gostujočega vratarja Michala Fikrta, ki je do tega trenutka branil izjemno. A Jeseničani so hitro odgovorili – po vsega pol minute je po lepi akciji hokejistov Acronija plošček v gol potisnil Žiga Jeglič, ki je tako izenačil na 1:1.

 

Druga tretjina se je za Jeseničane začela tako, kot se je končala prva – z golom. Preko Wernerja, ki je zadel iz prvega jeseniškega powerplaya, so železarji prišli do vodstva z 2:1. Ljubljančani so takoj pritisnili in v 26. minuti izenačili, potem ko so imeli številčno premoč zaradi izključitve Jasona Becketta. Jeseničani so dobrih deset minut kasneje izkoristili še svoj drugi powerplay in po zadetku Američana Douglasa Nolana prišli do vodstva s 3:2.

 

Ko je že kazalo, da nobeni od ekip v zadnji tretjini ne bo uspelo zadeti, pa je udaril Matt Higgins, ki je po podaji Johna Hughesa vsega dve sekundi do konca rednega dela izenačil na 3:3. Sledil je podaljšek, v katerem ni nikomur uspelo resneje ogroziti vrat nasprotnika in odločali so kazenski streli. Tekma je bila odločena v peti seriji, ko je Finec Toni Dahlman premagal sicer danes izvrstnega Jana Chabero (40 obramb od 43 strelov). To je bila prva zmaga Jeseničanov v letošnji sezoni na derbijih v Tivoliju.

 

Liga Ebel, 41. kolo:

Lestvica:
1. Kac 58 točk

2. Dunaj 53
3. Salzburg 52
4. Beljak 50
5. Gradec 45
6. Linz 43
7. Olimpija 40
8. Medveščak 39
9. Acroni 35
10. SAPA 33

HDD TILIA Olimpija : HK Acroni Jesenice 3:4* (1:1, 1:2, 1:0)
Mušič (18), Pavlin (26), Higgins (60); Jeglič (19), Werner (22), Nolan (35)

*po kazenskih strelih

Medveščak : Vienna 2:6

VSV : Linz 1:5

SAPA : KAC 6:4

Graz99ers : Red Bull Salzburg 6:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.