Šport
9 ogledov

Po kazenskih strelih slavje Jesenic

Tudi tokrat ni šlo brez manjših provokacij. (Foto: Anže Petkovšek)
1/25
Žurnal24 main
V 41. kolu lige Ebel so se zmage na 435. večnem hokejskem derbiju po kazenskih strelih veselili Jeseničani (4:3). Zmaji so dve sekundi do konca izvlekli podaljšek, Dahlman pa je postal tokratni jeseniški junak.

Na začetku tekme se pobudo prevzeli Gorenjci, a po prvem powerplayu, ko je bil izključen Eric Werner je Olimpija zavladala na tivolskem ledu. Terensko premoč so zmaji, ki so dolgo časa pletli mrežo okoli jeseniškega gola, kronali v 18. minuti tekme, ko je po solo akciji zadel Aleš Mušič. Ta je najprej prestregel podajo v jeseniški tretjini, nato pa rutinirano premagal gostujočega vratarja Michala Fikrta, ki je do tega trenutka branil izjemno. A Jeseničani so hitro odgovorili – po vsega pol minute je po lepi akciji hokejistov Acronija plošček v gol potisnil Žiga Jeglič, ki je tako izenačil na 1:1.

 

Druga tretjina se je za Jeseničane začela tako, kot se je končala prva – z golom. Preko Wernerja, ki je zadel iz prvega jeseniškega powerplaya, so železarji prišli do vodstva z 2:1. Ljubljančani so takoj pritisnili in v 26. minuti izenačili, potem ko so imeli številčno premoč zaradi izključitve Jasona Becketta. Jeseničani so dobrih deset minut kasneje izkoristili še svoj drugi powerplay in po zadetku Američana Douglasa Nolana prišli do vodstva s 3:2.

 

Ko je že kazalo, da nobeni od ekip v zadnji tretjini ne bo uspelo zadeti, pa je udaril Matt Higgins, ki je po podaji Johna Hughesa vsega dve sekundi do konca rednega dela izenačil na 3:3. Sledil je podaljšek, v katerem ni nikomur uspelo resneje ogroziti vrat nasprotnika in odločali so kazenski streli. Tekma je bila odločena v peti seriji, ko je Finec Toni Dahlman premagal sicer danes izvrstnega Jana Chabero (40 obramb od 43 strelov). To je bila prva zmaga Jeseničanov v letošnji sezoni na derbijih v Tivoliju.

 

Liga Ebel, 41. kolo:

Lestvica:
1. Kac 58 točk

2. Dunaj 53
3. Salzburg 52
4. Beljak 50
5. Gradec 45
6. Linz 43
7. Olimpija 40
8. Medveščak 39
9. Acroni 35
10. SAPA 33

HDD TILIA Olimpija : HK Acroni Jesenice 3:4* (1:1, 1:2, 1:0)
Mušič (18), Pavlin (26), Higgins (60); Jeglič (19), Werner (22), Nolan (35)

*po kazenskih strelih

Medveščak : Vienna 2:6

VSV : Linz 1:5

SAPA : KAC 6:4

Graz99ers : Red Bull Salzburg 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.