Po letu dni v zaporu zdaj prestopil v nov klub

Foto: Epa aleksander kokorin
Poiskati si je moral novega delodajalca.
Oglej si celoten članek

Nekdanji ruski nogometni reprezentant Aleksander Kokorin, ki je zaradi telesnih napadov skoraj leto preživel v zaporu, je okrepil vrste moskovskega Spartaka. V Moskvo je prestopil iz ruskega prvaka Zenita iz St. Peterburga, ki po izteku pogodbe nanj ni več računal.

Zenit, v katerega se je vrnil po 11 mesecih v zaporu, ga je že februarja posodil Sočiju, kateremu je s sedmimi goli v sedmih tekmah pomagal ohraniti prvoligaški status.

"Želim pomagati Spartaku, da se vrne na pota stare slave. Klub mora biti napadalno usmerjen, učinkovit, mora zmagovati, verjamem, da bo z mano to dosegel," je dejal 29-letni napadalec, ki je za Rusijo odigral 48 tekem in dosegel 12 golov. Od leta 2012 do 2016 je nastopil na dveh evropskih in enem svetovnem prvenstvu.

Foto: Profimedia Alexander Kokorin

Oktobra 2018 je skupaj z reprezentančnim kolegom Pavlom Mamajevom v vinjenem stanju najprej napadel šoferja televizijskega voditelja, nato pa sta se razgrajača v kavarni spravila še na vladna uslužbenca. Udarjala sta ju s stoli, kar so posnele tudi kamere. Prislužila sta si 18-mesečno zaporno kazen, a so ju pogojno prej izpustili.

Mamajev je trenutno član Rostova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.