Šport > Nogomet
1708 ogledov

Po letu dni v zaporu zdaj prestopil v nov klub

aleksander kokorin Epa
Poiskati si je moral novega delodajalca.

Nekdanji ruski nogometni reprezentant Aleksander Kokorin, ki je zaradi telesnih napadov skoraj leto preživel v zaporu, je okrepil vrste moskovskega Spartaka. V Moskvo je prestopil iz ruskega prvaka Zenita iz St. Peterburga, ki po izteku pogodbe nanj ni več računal.

Zenit, v katerega se je vrnil po 11 mesecih v zaporu, ga je že februarja posodil Sočiju, kateremu je s sedmimi goli v sedmih tekmah pomagal ohraniti prvoligaški status.

"Želim pomagati Spartaku, da se vrne na pota stare slave. Klub mora biti napadalno usmerjen, učinkovit, mora zmagovati, verjamem, da bo z mano to dosegel," je dejal 29-letni napadalec, ki je za Rusijo odigral 48 tekem in dosegel 12 golov. Od leta 2012 do 2016 je nastopil na dveh evropskih in enem svetovnem prvenstvu.

Alexander Kokorin | Avtor: Profimedias Profimedias

Oktobra 2018 je skupaj z reprezentančnim kolegom Pavlom Mamajevom v vinjenem stanju najprej napadel šoferja televizijskega voditelja, nato pa sta se razgrajača v kavarni spravila še na vladna uslužbenca. Udarjala sta ju s stoli, kar so posnele tudi kamere. Prislužila sta si 18-mesečno zaporno kazen, a so ju pogojno prej izpustili.

Mamajev je trenutno član Rostova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.