Po nemoči v prvem polčasu je na koncu zmanjkalo časa

Foto: twitter KZS
Foto: twitter KZS
Slovenija še drugič v štirih dneh izgubila proti Finski.
Oglej si celoten članek

Četrta reprezentanca na svetu, kateri v primerjavi z olimpijskimi igrami v Tokiu manjkajo trije igralci, Luka Dončić, Vlatko Čančar in Aleksej Nikolić, je doživela nov šokanten udarec na poti do svetovnega prvenstva 2023. V četrtem krogu kvalifikacij so še drugič v štirih dneh izgubili proti Finski. Tokrat v Kopru z 79:83 (16:26, 31:52, 49:64).

Slovenija ima po štirih tekmah oziroma dveh tretjinah prvega dela kvalifikacij dve zmagi in dva poraza. Konec junija in v začetku julija jo čakata še preizkušnji s Hrvaško doma ter Švedsko v gosteh.

V drugi del kvalifikacij se bodo uvrstile po tri ekipe iz vsake štiričlanske skupine, vse pa bodo v nadaljevanje prenesle točke iz prvega dela. Naša skupina se bo križala z Nemčijo, Estonijo, Izraelom ali Poljsko. V prejšnjih kvalifikacijah za SP 2019 je bilo potrebnih sedem oziroma osem zmag za pot na Kitajsko.

Čeprav se je četi selektorja Aleksandra Sekulića v primerjavi s tekmo v Helsinkih priključil prvi strelec na uvodnih dveh preizkušnjah Klemen Prepelič, se podoba Slovenije po treh prespanih nočeh ni bistveno spremenila. Slovenija si je že v prvem polčasu privoščila zaostanek, ki ga v nadaljevanju ni uspela izničiti (31:52).

Foto: twitter KZS Edo Murić

Enaindvajset točk razlike je bilo preveč celo za aktualne evropske prvake sredi Slovenije. Finska je uspešno ustavila prvi nalet Slovencev na začetku drugega dela (38:52), enako pa tudi zadnjega v zaključku tekme, ko so imeli slovenski košarkarji preobrat na dosegu roke. V 35. minuti so se prvič po dolgem času spustili pod deset točk zaostanka (63:72), dve minuti in pol pred koncem pa je bila razlika le še štiri točke (72:76).

V zaključku so se Jaka Blažič (trojke 3:4), Edo Murić (trojke 1:8) in Prepelič (trojke 3:14) preveč usmerili v mete za tri točke, ki jim tudi tokrat niso šli od rok, na drugi strani pa je dobro minuto pred koncem Ilari Seppala zadel dvanajsto trojko Finske za 79:72. Kljub temu je Slovenija v dramatični končnici in po prekršku Fincev v napadu prišla do priložnosti za podaljšek, vendar tudi tokratni poskus Prepeliča za tri točke ni zadel cilja.

Najboljša strelca pri Sloveniji sta bila Klemen Prepelič z 20 točkami in Mike Tobey, ki jih je dosegel 17.

Razočaranje Po porazu: To boli, zelo boli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:17 1. Marec 2022.

    Ali naj ponavljamo še naprej... če pa tole ni katastrofa od katastrofe, sramota od sramote...eni Finci, hokejisti, premagajo naše zvezdnike. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.