Šport > Košarka
691 ogledov

Po porazu: To boli, zelo boli

Klemen Prepelič twitter KZS
Slovenski košarkarji so bili razočarani po drugem porazu proti Finski.

Slovenska košarkarska izbrana vrsta je še drugič v štirih dneh morala priznati premoč Finski. Slovenci so igrali katastrofalno v prvem polčasu, ko so si 'pridelali' kar 21 točk zaostanka. Z dobro igro v drugi polovici zadnje četrtine so se nato uspeli povsem približati, Klemen Prepelič je imel v zadnjih sekundah priložnost za izenačenje, a je zgrešil težek met za tri točke. Na koncu so Finci slavili s 83:79.

"Pričakovali smo, da bo tekma težka, zagotovo pa ne, da bomo tako slabo odigrali prvi polčas. Bili smo nezbrani, brez fokusa, padla nam je samozavest in Finska je to znala izkoristiti. Drugi polčas smo sicer odigrali veliko bolje, a nam je na koncu znova zmanjkalo zbranosti in ostali smo brez dveh pomembnih točk. Treba bo analizirati oba poraza in iz tega izvleči določene zaključke, ki nam bodo pomagali v nadaljevanju kvalifikacij. Zagotovo sta bili te dve tekmi dobra šola. Pozitivna stvar današnje tekme je zagotovo Žiga Samar, ki je dokazal svojo kakovost, ni se ustrašil ponujene priložnosti in tudi v odločilnih trenutkih je znal prevzeti odgovornost," je po tekmi dejal selektor Slovenije Aleksander Sekulić.

Edo Murić Kvalifikacije Šport Po nemoči v prvem polčasu je na koncu zmanjkalo časa

"Vedeli smo, da imamo kot evropski prvaki tarčo na hrbtu in da nas vsaka ekipa želi premagati. A zavoljo ugleda si dveh takih predstav ne bi smeli privoščiti. Predvsem današnji prvi polčas je bil katastrofa. Na čelu z mano smo želeli na silo zmagati, vendar s takšno obrambo in tako nizkim odstotkom zadetih metov ne moreš premagati tudi precej slabših ekip od Finske. Ob polčasu smo se dogovorili, da moramo pokazati pravi obraz, hitro smo zmanjšali zaostanek, a nato znova začeli delati iste napake. Tudi v zaključku tekme, ko smo imeli preobrat v svojih rokah, nismo zadeli odprtih in lahkih metov, tako da je Finska na koncu zasluženo zmagala," pa je menil Prepelič.

Zelo je bil razočaran tudi Jaka Blažič: "Boli, zelo boli. Zbrali smo se, da dobimo dve tekmi in da bomo v naši in tisti skupini, s katero se križamo, edini brez poraza. Izteklo se je povsem drugače. V prvem polčasu znova nismo bili pravi. Bili smo motivirani, pripravljeni na boj, a ko se je tekma enkrat začela, so bili Finci tisti, ki so diktirali tempo in zadevali iz vseh položajev. Evropski prvak si na svojem parketu in pred polno dvorano ne sme privoščiti, da mu tekmec nasuje 52 točk že v prvem polčasu. Upam, da je bil to korak nazaj, da jih v naslednjih ciklusu naredimo nekaj naprej. Cilj ostaja nastop na svetovnem prvenstvu."