Po osmih lovorikah konec za Ibro

Foto: Reuters
Foto: Reuters
S končno zmago Juventusa v italijanski Serie A se je prekinil neverjeten niz Zlatana Ibrahimovića. Napadalec Milana prvič v osmih letih s svojim klubom ni osvojil domače lige. Od leta 2004 je Šved lovorike osvojil z Ajaxom, Juventusom, Interjem, Barcelono in Milanom.
Oglej si celoten članek

Vse lepo se enkrat konča in končalo se je tudi za Zlatana Ibrahimovića. Njegov Milan je na mestnem derbiju proti Interju klonil s 4:2, medtem ko je Juventus osvojil tri nove točke in se veselil prvega naslova po aferi Calciopoli. Ibrahimović je v svoji karieri igral tako za Inter, ki je bil krvnik Milana v 37. kolu, kot tudi za Juventus, kateremu je tudi "prepustil" naslov. Čudežna serija Šveda, ki se je začela leta 2004 v Amsterdamu, je tako končana.

• Stara dama slavi, ampak kateri naslov že?
GALERIJA: Juve pred naslovom treniral na Bonifiki
Interju milanski derbi, Juventus prvak!

Ibrahimović je z Ajaxom naslov osvojil v sezoni 2003/2004. Po selitvi v Torino je v naslednjih dveh sezonah zabeležil dve lovoriki z Juventusom. Belo-črni so se po zaslugi afere Calciopoli preselili v drugo ligo, Ibra pa je podpisal z Interjem, kjer je vrh italijanske lige krojil naslednja tri leta. Sledila je selitev na Camp Nou, kjer pa Ibrahimović po mnogih nesoglasjih s Pepom Guardiolo ni ostal dolgo. Kljub temu je v sezoni 2009/2010 osvojil tudi špansko ligo. Po prihodu v svoj tretji italijanski klub je takoj v prvi sezoni vnovič osvojil Serie A. Lanskega uspeha pa mu z Milanom ni uspelo ponoviti, saj se je neverjeten niz s slavjem Juventusa zaključil v nedeljo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.