Šport > Nogomet
24 ogledov

Po osmih lovorikah konec za Ibro

Ibrahimović Inter AC Milan Serie A Italija liga prvenstvo Reuters
S končno zmago Juventusa v italijanski Serie A se je prekinil neverjeten niz Zlatana Ibrahimovića. Napadalec Milana prvič v osmih letih s svojim klubom ni osvojil domače lige. Od leta 2004 je Šved lovorike osvojil z Ajaxom, Juventusom, Interjem, Barcelono in Milanom.

Vse lepo se enkrat konča in končalo se je tudi za Zlatana Ibrahimovića. Njegov Milan je na mestnem derbiju proti Interju klonil s 4:2, medtem ko je Juventus osvojil tri nove točke in se veselil prvega naslova po aferi Calciopoli. Ibrahimović je v svoji karieri igral tako za Inter, ki je bil krvnik Milana v 37. kolu, kot tudi za Juventus, kateremu je tudi "prepustil" naslov. Čudežna serija Šveda, ki se je začela leta 2004 v Amsterdamu, je tako končana.

• Stara dama slavi, ampak kateri naslov že?
GALERIJA: Juve pred naslovom treniral na Bonifiki
Interju milanski derbi, Juventus prvak!

Ibrahimović je z Ajaxom naslov osvojil v sezoni 2003/2004. Po selitvi v Torino je v naslednjih dveh sezonah zabeležil dve lovoriki z Juventusom. Belo-črni so se po zaslugi afere Calciopoli preselili v drugo ligo, Ibra pa je podpisal z Interjem, kjer je vrh italijanske lige krojil naslednja tri leta. Sledila je selitev na Camp Nou, kjer pa Ibrahimović po mnogih nesoglasjih s Pepom Guardiolo ni ostal dolgo. Kljub temu je v sezoni 2009/2010 osvojil tudi špansko ligo. Po prihodu v svoj tretji italijanski klub je takoj v prvi sezoni vnovič osvojil Serie A. Lanskega uspeha pa mu z Milanom ni uspelo ponoviti, saj se je neverjeten niz s slavjem Juventusa zaključil v nedeljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.