"Po porazu na Euru sem selektorju prislonil pištolo na čelo"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po štirih letih je priznal bizaren dogodek s poslednjega Evropskega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Severnoirski nogometni reprezentant Kyle Lafferty je razkril, da je na Evropskem prvenstvu pred štirimi leti nameril pištolo v glavo selektorja Michaela O'Neilla.

Foto: Profimedia Kyle Lafferty

Napadalec, ki je najlepša nogometna leta preživel pri ekip Glasgow Rangers, je razkril, da je do tega dogodka prišlo po porazu in izpadu z Walesom v izločilnih bojih tekmovanja.

"Po tekmi z Walesom smo si priredili poslovilno zabavo. Z nami so bili trije varnostniki, ki so nas varovali tekom celotnega prvenstva. Če bi se kateri izmed nogometašev odpravil v trgovino, bi ga eden zagotovo spremljal," je začel za Open Goal prigodo iz Fracije opisovati Lafferty.

Foto: Profimedia Kyle Lafferty

"Vedno so nosili orožje. To so bili ljudje, s katerimi se ne želite zafrkavati. Toda postali smo prijatelji. Tako so na zabavi tudi oni začeli piti," je pojasnjeval Lafferty, ki je veljal za najboljšega severnoirskega napadalca, a na prvenstvu vseeno ni dobil pričakovane minutaže.

"V nekem trenutku so rekli, da se bodo vrnili čez 10 minut. Mislili smo, da gredo po še več alkohola. Toda vrnili so se z orožjem. Imeli so očala, s katerimi se lahko gleda ponoči, puške, pištole..." je pojasnjeval nogometaš, ki je v porazu z Walesom z 1:0 sicer odigral vseh 90 minut, kot tudi na tekmi skupinskega dela proti Poljski, medtem ko pa proti Ukrajini sploh ni nastopil, proti Nemčiji pa je vstopil v igro šele v drugem polčasu.

Foto: Profimedia Kyle Lafferty

"Selektor O'Neill je sedel na drugi strani sobe, tako da sem vzel pištolo ter se odpravil do njega. Na čelo sem mu prislonil pištolo ter ga v šali vprašal: 'Ti je zdaj kaj žal, da me nisi poslal v igro proti Ukrajini, ti gnida?' " je med smehom pojasnil Lafferrty.

32-letni napadalec sicer barve članske reprezentance brani že od leta 2006, na 73 tekmah pa je zbral 20 zadetkov. Na Euru 2016 se ni vpisal med strelce.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.