Šport > Nogomet
1715 ogledov

"Po porazu na Euru sem selektorju prislonil pištolo na čelo"

Kyle Lafferty Profimedia
Po štirih letih je priznal bizaren dogodek s poslednjega Evropskega prvenstva.

Severnoirski nogometni reprezentant Kyle Lafferty je razkril, da je na Evropskem prvenstvu pred štirimi leti nameril pištolo v glavo selektorja Michaela O'Neilla.

Kyle Lafferty | Avtor: Profimedia Profimedia

Napadalec, ki je najlepša nogometna leta preživel pri ekip Glasgow Rangers, je razkril, da je do tega dogodka prišlo po porazu in izpadu z Walesom v izločilnih bojih tekmovanja.

"Po tekmi z Walesom smo si priredili poslovilno zabavo. Z nami so bili trije varnostniki, ki so nas varovali tekom celotnega prvenstva. Če bi se kateri izmed nogometašev odpravil v trgovino, bi ga eden zagotovo spremljal," je začel za Open Goal prigodo iz Fracije opisovati Lafferty.

Kyle Lafferty | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vedno so nosili orožje. To so bili ljudje, s katerimi se ne želite zafrkavati. Toda postali smo prijatelji. Tako so na zabavi tudi oni začeli piti," je pojasnjeval Lafferty, ki je veljal za najboljšega severnoirskega napadalca, a na prvenstvu vseeno ni dobil pričakovane minutaže.

"V nekem trenutku so rekli, da se bodo vrnili čez 10 minut. Mislili smo, da gredo po še več alkohola. Toda vrnili so se z orožjem. Imeli so očala, s katerimi se lahko gleda ponoči, puške, pištole..." je pojasnjeval nogometaš, ki je v porazu z Walesom z 1:0 sicer odigral vseh 90 minut, kot tudi na tekmi skupinskega dela proti Poljski, medtem ko pa proti Ukrajini sploh ni nastopil, proti Nemčiji pa je vstopil v igro šele v drugem polčasu.

Kyle Lafferty | Avtor: Profimedia Profimedia

"Selektor O'Neill je sedel na drugi strani sobe, tako da sem vzel pištolo ter se odpravil do njega. Na čelo sem mu prislonil pištolo ter ga v šali vprašal: 'Ti je zdaj kaj žal, da me nisi poslal v igro proti Ukrajini, ti gnida?' " je med smehom pojasnil Lafferrty.

32-letni napadalec sicer barve članske reprezentance brani že od leta 2006, na 73 tekmah pa je zbral 20 zadetkov. Na Euru 2016 se ni vpisal med strelce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.