Šport > Nogomet
12 ogledov

Velike težave Severne Irske

Lafferty je eden od treh igralcev Severne Irske, ki ima težave s poškodbo. (Foto Žurnal24 main
Severni Irci imajo pred torkovim obračunom s Slovenijo v kvalifikacijah za Euro 2012 lepo število težav s poškodovanimi igralci. Vprašljivi so Aaron Hughes, Jonny Evans in Kyle Lafferty.

Po gostovanju v Beogradu in novem porazu Severni Irci proti Sloveniji lovijo praktično zadnji vlak. S štirimi točkami so na lestvici skupine C le pred Ferskimi otoki, tako da jih v igri ohranjajo le še tri točke proti Sloveniji. A naloga bo za Severne Irce vse prej kot lahka. Varovanci Matjaža Keka za mirno nadaljevanje kvalifikacij po porazu z Italijo skoraj nujno potrebujejo zmago, ob tem pa se Severnim Ircem želijo oddolžiti za poraz v Ljudskem vrtu na začetku kvalifikacij. Veliko težav pa imajo tudi v svojih vrstah. Ob kaznovanem Davidu Healyju so za nastop vprašljivi Aaron Hughes, Jonny Evans in Kyle Lafferty, ki jih mučijo poškodbe. Laffertyja poškodba muči že dalj časa, Evans in Healy pa sta poškodbi staknila na gostovanju v Beogradu, kjer so Severni Irci po vodstvu z 1:0 na koncu klonili z 1:2.

Kapetan Hughes je zaradi poškodbe rame iz igrišča predčasno odšel že na Marakani. V nedeljo pa se je odpravil v London, kjer ga bodo poskušali usposobiti za obračun s Slovenijo na Winsdor Parku. "Zdaj je vse v rokah zdravnikov. Držim pesti, da bom lahko nastopil, ter da se bom pridružil preostalim ostalim fantom v Belfastu," se nadeja člana Fulhama. Tudi igralec Manchester Uniteda Jonny Evans zaključek srečanja v prestolnici nekdanje skupne države ni dočakal na igrišču, saj ima težave s kolenom. Za še dodatne skrbi navijačev Severne Irske pa je kriva mečna mišica Kyla Lafferteyja. Napadalec škotskega Rangersa je že proti Srbiji nastopil poškodovan. "Treniral sem, toda menim, da bi bilo najverjetneje bolje, da ne bi igral, kljub vsemu sem zaigral, kar se mi je maščevalo."

Če Lafferty proti Sloveniji res ne bo mogel zaigrati, bo imel selektor Nigel Worthington kar nekaj težav pri izbiri napadalcev, saj zaradi rumenih kartonov zagotovo ne bo nastopil Healy, sicer najnevarnejši strelec Severne Irske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.