Šport > Nogomet
68 ogledov

Severnoirski strateg vinjen za volan

michael o'neill Epa
Selektor severnoirske nogometne reprezentance Michael O'Neill se je znašel v težavah, potem ko ga je škotska policija obravnavala zaradi vožnje v alkoholiziranem stanju.

Oseminštiridesetletnega O'Neilla, ki živi na Škotskem, so v zgodnjih nedeljskih urah ustavili policisti na obvoznici na območju Edinburgha. Kot je poročal Scottish Sun, so severnoirskega selektorja prijeli policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola, potem ko je test njegovega izdihanega zraka zabeležil prekoračeno vrednost alkohola.

Koliko je O'Neill, ki ga 10. oktobra čaka srečanja s sodiščem, napihal, mediji niso poročali. Če bo spoznan za krivega, ga verjetno čaka suspenz.

Severnoirska zveza se je vzdržala kakršnegakoli komentarja o zadevi, dokler postopek še ni končan. O'Neill je poskrbel za preporod severnoirske nogometne reprezentance, ki bo 5. oktobra igrala doma proti Nemčiji, 8. oktobra pa zadnjo tekmo kvalifikacij za svetovno nogometno prvenstvo 2018 v Rusiji odigrala v gosteh proti Norveški.

 | Avtor: Epa Epa
Severna Irska je druga v skupini C z 19 točkami in si je zagotovila najmanj drugo mesto. V tej skupini vodi Nemčija s 24 točkami. Tretji Azerbajdžan ima 10 točk. Severnoirski nogometaši so od začetka kvalifikacij vpisali šest zmag ter neodločen izid, edini poraz pa so jim prizadejali aktualni svetovni prvaki Nemci, ki so dobili tudi letošnjo generalko pred SP 2018 pokal konfederacij v Rusiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.