Šport > Nogomet
19 ogledov

Iličić dobil dodaten počitek

nogomet Slovenija Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca je opravila prvi trening v sklopu priprav na nedeljsko tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Glasgowu proti Škotski. Na treningu je manjkala trojica, vključno z Josipom Iličićem, ki ga čaka nekajdnevni počitek.

Josip Iličić je na zadnji tekmi italijanskega prvenstva skupil poškodbo gležnja, a kot pravijo v slovenskem taboru, bo nogometaš Fiorentine najverjetneje v nedeljo na Hampden Parku lahko pomagal soigralcem iz izbrane vrste, saj ne gre za težjo poškodbo. Na Gorenjskem ga čaka dan ali dva počitka. Iličić je poškodbo staknil na nedeljski tekmi v gosteh proti Crotoneju, ki jo je Fiorentina dobila z 1:0. Iz igre je moral v 71. minuti.

Zaradi bolečin pa danes nista vadila niti napadalec Rijeke Roman Bezjak in vezist danskega Koebenhavna Benjamin Verbič, a bosta predvidoma tudi onadva v prihodnje na voljo selektorju Srečku Katancu. Tako kot tudi vezist Bayerja iz Leverkusna Kevin Kampl, ki je zaradi preutrujenosti in bolezni ter domnevnih nesoglasij izpustil zadnje tekme proti Slovaški, Angliji in Malti.

Slovenija je v skupini F druga za Anglijo, na štirih tekmah je dvakrat zmagala in dvakrat remizirala ter ima tako osem točk. Škotska je peta, doslej je osvojila štiri točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.