Šport > Nogomet
58 ogledov

Škotski selektor: Zmaga je nujna

Gordon Strachan EPA
Škotsi selektor Gordon Strachan si na vsak način žli tri točke na kvalifikacijski tekmi proti Sloveniji.

"To je tekma, ki jo preprosto moramo dobiti," pred dvobojem s četo Srečka Katanca pravi izvršni direktor škotske nogometne zveze Stewart Regan, ki je še dodal: "Vemo, kako pomembno je, da se vrnemo na pravo pot. To ve tudi Gordon. Ve tudi ekipa."

Ob neuspehu proti Sloveniji se bo najvertjetneje od selektorskega stolčka moral posloviti Gordon Strachan, ki se je le za las obdržal na funkciji po porazu z 0:3 na Wembleyju proti Angliji. To je bil že drugi poraz Škotov s tem rezultatom v teh kvalifikacijah.

"Tu ni nobene dileme - moramo zmagati. To je realnost. Zmaga je nujna. Včasih v življenju, ko si pred težkimi izzivi, to iz tebe izvleče le najboljše. Pripravljeni bomo na to tekmo," je dejal Strachan. "Ni nam treba zmagati v prvih desetih minutah. V velikih tekmah nikoli ne veš, kdaj se bo pojavila prava priložnost, vemo pa, da bo treba te priložnosti izkoristiti, ko bodo pišle," je še razmišljal nekdanji trener Celtica.

Priprave na Slovenijo se Škotom niso posrečile, s Kanado, ki je le 117. na Fifini lestvici, so doma remizirali z 1:1. Tekmo si je ogledalo za Škotsko mizernih 9.158 gledalcev, kar veliko pove o trenutnem stanju v in okoli izbrane vrste.

Strachan je dobil osem od 20 tekem na klopi škotske reprezentance, od tega je tri zmage zbral proti evropskima nogometnima palčkoma Gibraltarju in Malti. V zadnjih desetih tekmah se škotska mreža le enkrat ni zatresla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.