Po porazu z novim selektorjem

Foto: Žurnal24 Slovenke so kljub visokemu vodstvu popustile in izgubile dvoboj z Nizozemkami.
Slovenske košarkarice so na prvi kvalifikacijski tekmi divizije B iz rok izpustile prednost 19 točk in zmago podarile Nizozemkam. Po tekmi se je KZS sporazumno razšla s selektorjem.
Oglej si celoten članek
 

Košarka, kvalifikacije (Ž)

Slovenija : Nizozemska 81:83

Slovenke so v prvi kvalifikacijski tekmi divizije B proti direktnim tekmicam Nizozemkam za uvrstitev na drugo mesto v skupini A, ki še vodi v dodatne kvalifikacije za divizijo A, zapravile veliko priložnost za zmago. V prvem polčasu so varovanke selektorja Željka Ciglarja po odlični igri kapetanke Maje Erkič , ki je do polčasa dosegla 22 točk, vodile z 19 točkami razlike.


Željko Ciglar in KZS sta se sporazumno razšla. © KZS

 
Še pred zadnjo četrtino je prednost Slovenije znašala velikih 15 točk, v zadnjih desetih minutah pa je Nizozemkam uspel preobrat, ki je le redko viden v košarkarskih dvoranah. Po seriji trojk (Nizozemska jih je dosegla 11) novih članic evroligaša Šibenika – Leoni Kooij in Anje Broering , so gostje slabi dve minuti pred koncem tekme prvič na srečanju povedle. Slovenke, pri katerih so povsem pošle moči nosilkam igre, ki v zadnji četrtini nikakor niso uspele zadeti, so imele zadnjo priložnost za izenačenje in podaljšek sekundo in sedem desetink pred koncem, ko je Katarina Ilijev pri prednosti Nizozemk za dve točki zgrešila oba prosta meta. V soboto bo v drugem krogu Slovenija gostovala na Irskem.

Vodstvo Košarkarske zveze Slovenije ( KZS ) se je po porazu sporazumno razšlo s selektorjem Ciglarjem. Na klopi ga bo zamenjal dozdajšnji pomočnik Goran Jovanovič , ki ostaja selektor vsaj do konca letošnjega ciklusa kvalifikacij, pomagala pa mu bosta direktor izbrane vrste Sergej Ravnikar , ki ostaja na tem položaju, in novi asistent Damir Grgič .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.