Šport > Košarka
7 ogledov

Po porazu z novim selektorjem

Slovenke so kljub visokemu vodstvu popustile in izgubile dvoboj z Nizozemkami. Žurnal24 main
Slovenske košarkarice so na prvi kvalifikacijski tekmi divizije B iz rok izpustile prednost 19 točk in zmago podarile Nizozemkam. Po tekmi se je KZS sporazumno razšla s selektorjem.
 

Košarka, kvalifikacije (Ž)

Slovenija : Nizozemska 81:83

Slovenke so v prvi kvalifikacijski tekmi divizije B proti direktnim tekmicam Nizozemkam za uvrstitev na drugo mesto v skupini A, ki še vodi v dodatne kvalifikacije za divizijo A, zapravile veliko priložnost za zmago. V prvem polčasu so varovanke selektorja Željka Ciglarja po odlični igri kapetanke Maje Erkič , ki je do polčasa dosegla 22 točk, vodile z 19 točkami razlike.


Željko Ciglar in KZS sta se sporazumno razšla. © KZS

 
Še pred zadnjo četrtino je prednost Slovenije znašala velikih 15 točk, v zadnjih desetih minutah pa je Nizozemkam uspel preobrat, ki je le redko viden v košarkarskih dvoranah. Po seriji trojk (Nizozemska jih je dosegla 11) novih članic evroligaša Šibenika – Leoni Kooij in Anje Broering , so gostje slabi dve minuti pred koncem tekme prvič na srečanju povedle. Slovenke, pri katerih so povsem pošle moči nosilkam igre, ki v zadnji četrtini nikakor niso uspele zadeti, so imele zadnjo priložnost za izenačenje in podaljšek sekundo in sedem desetink pred koncem, ko je Katarina Ilijev pri prednosti Nizozemk za dve točki zgrešila oba prosta meta. V soboto bo v drugem krogu Slovenija gostovala na Irskem.

Vodstvo Košarkarske zveze Slovenije ( KZS ) se je po porazu sporazumno razšlo s selektorjem Ciglarjem. Na klopi ga bo zamenjal dozdajšnji pomočnik Goran Jovanovič , ki ostaja selektor vsaj do konca letošnjega ciklusa kvalifikacij, pomagala pa mu bosta direktor izbrane vrste Sergej Ravnikar , ki ostaja na tem položaju, in novi asistent Damir Grgič .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.