Ronaldo se je obrisal pod nosom, zdaj se trese še Zidane

Foto: Profimedia zinedine zidane
Po Cristianu Ronaldu se je na udaru disciplinske komisije znašel še trener Real Madrida Zinedine Zidane.
Oglej si celoten članek

Francoski strateg Zinedine Zidane je na večrajšnji tiskovni konferenci brez dlake na jeziku spregovori o prepovedi petih tekem, kolikor jih je za incident na prvi superpokalni tekmi med Realom in Barcelono dobil Cristiano Ronaldo.

Portugalski superzvezdnik bo počival pet tekem, Zidane pa je v odzivu namignil, da je glede na strogost odločitve pristojnega organa moč sklepati, da v zakulisju poteka gonja proti njegovi ekipi, ki je v lanski sezoni kraljevala tako na domačih kot evropskih zelenicah.

"Upam, da nimajo nič proti Ronaldu in svoje delo opravljajo z veliko mero integritete. Jezni smo, da tako dolgo ne bomo mogli računati nanj. Kazen je predolga. Nekaj se ne izide," je na pristranskost Španske nogometne zveze (RFEF) opozoril Zidane.

Realovi navijači so hitro izbrskali posnetek Lionela Messija, ki je na enem izmed El Clásicov v sezoni 2008/2009 odrinil glavnega sodnika Undiana Mallenca, ki pa incidenta ni zabeležil v poročilu, zato jo je napadalec Barcelone odnesel brez kazni. Razlog tiči v tem, da so člen, po katerem je Ronaldo dobil pet tekem prepovedi, v pravilnik uvedli šele po Messijevem izbruhu.

Zidanova kritika ni ostala neopažena, zato se je nekdanji vrhunski nogometaš znašel pod drobnogledom disciplinske komisije. "Preučujemo njegove besede in lahko se zgodi, da bomo vložili obtožnico in izrekli kazen," je sporočila španska zveza, ki je že sprožila disciplinski postopek.

Priprave na protest Madridista: To je škandal, velik škandal!

Na odločitev disciplinske komisije se je odzval tudi Ronaldo. "Nemogoče je ostati tiho, pet tekem!! Po mojem mnenju je kazen previsoka in smešna. Temu se reče preganjanje. Hvala soigralcem in navijačem za podporo," je zapisal Portugalec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:30 16. Avgust 2017.

    Jezen bodi na Ronalda, saj je on vse skupaj zakuhal, ko je odrinil sodnika........

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.