Šport > Nogomet
6014 ogledov

Madridista: To je škandal, velik škandal!

EPA
Navijači madridskega Reala bodo v hramu kraljevega kluba protestirali proti odločitvi Španske nogometne zveze (RFEF), ki je Cristiana Ronalda kaznovala s petimi tekmami prepovedi.

Nocoj bo na stadionu Santiago Bernabéuu v Madridu na sporedu povratna tekma španskega superpokala med Real Madridom in Barcelono.

V kadru kraljevega kluba ne bo Cristiana Ronalda, ki je bil zaradi incidenta na Camp Nouu, kjer so galaktiki zmagali s in si tako zagotovili odlično izhodišče za povratno srečanje z večnim tekmecem, kaznovan s petimi tekmami prepovedi igranja.

cristiano ronaldo Suspenz Šport Že znana kazen za Ronalda zaradi odrivanja sodnika Cristiano Ronaldo Barcelona Real Madrid El Clásico Šport Mojstrovina in izključitev Ronalda, Barça na robu brezna

Sodniške odločitve, predvem pa naknadna kazen za njihovega prvega zvezdnika, so še vedno glavna tema pogovora v Madridu, zato se na povratni tekmi obeta protest, uperjen proti sodnikom in domači nogometni zvezi. 

Navijači kraljevega kluba bodo mahali z belimi robčki in s tem izkazali nezadovoljstvo nad delom Ricarda de Burgosa, ki je sodil na prvi tekmi na Camp Nouu.

Protest se bo v zgodil v sedmi minuti - sedem je namreč številka, ki krasi dres kaznovanega Ronalda.

 | Avtor: EPA EPA

Nabil Alturek, predsednik skupine protestnikov, je za radijsko oddajo El Larguero razkril, da se o protestu niso pogovarjali s predstavniki kluba, obljubil pa je, da se jim bodo pridružile tudi druge navijaške skupine.

"Vsi pravijo, da nas podpirajo. Bomo videli. Vse skupaj je medijsko zelo odmevno. Naredili smo transparent, ki ga bomo razgrnili, ko bodo sodniki prišli na igrišče," je povedal Alturek in dodal: "Ne gre le za Cristiana, temveč sojenje nasploh in nepravično podporo Barceloni. To je škandal, velik škandal. In potem še kazen za Ronalda, ki je kaplja čez rob."

"Ne gre le za Cristiana, temveč sojenje nasploh in nepravično podporo Barceloni. To je škandal, velik škandal. In potem še kazen za Ronalda, ki je kaplja čez rob."

V Madridu so bili ogorčeni nad kaznijo za njihovega prvega zvezdnika. "Jezen sem. V bistvu besen. Ne bom se ukvarjal s sodniki, a če pogledamo vse, kar se je zgodilo, in pet tekem kazni za Ronalda, vidimo, da se nekaj dogaja. Jezen sem. Vsi smo jezni. Glede na to, kar je naredil, je kazen zelo huda," je povedal trener Zinedine Zidane.

Španski prvak ima za pritožbo deset dni časa.

Povratno tekmo španskega supoerpokala, ki se bo začela ob 23.00, bo sodil Jose Maria Sanchez Martinez.

 

Komentarjev 1
Sorodne novice