Šport > Nogomet
6587 ogledov

"Kako naj goljufam s šestimi razredi osnovne šole?"

Cristiano Ronaldo EPA Cristiano Ronaldo.
"Ne vem, zakaj sem tukaj? Vedno sem bil pošten," je na sodišču v Madridu spraševal Cristiano Ronaldo.

Cristianu Ronaldu sodijo zaradi suma, da je špansko državno blagajno prikrajšal za 14,7 milijona evrov. Vsoto naj bi utajil med letoma 2011 in 2014 ob trženju svojih marketinških pravic, denar naj bi skril v drugih državah. Superzvezdnik Reala se je tokrat zagovarjal na nenavaden način, za davčno utajo naj bi mu primanjkovala izobrazba.

"Nič ne vem o davkih, tudi o precej drugih rečeh, ki so zunaj igrišč. Kako naj goljufam pri davkih, če pa imam narejenih le šest razredov osnovne šole? Ne želim, da bi imel boljši tretma kot drugi, ker sem Cristiano Ronaldo. Želim, da se me obravnava kot navadne ljudi. A res ne vem, zakaj sem tukaj. Vedno sem bil pošten in sem plačeval davke. Tudi mojemu agentu Jorgeju Mendezu ne bi bilo treba biti tu, saj je tako pošten kot jaz. " je dejal Ronaldo, ki je tako od prvega nastopa pred sodiščem precej zamenjal ploščo. Na prvem srečanju s sodnico  Monico Gomez Ferrero je namreč izjavil, da "ne bi sedel tukaj, če ne bi bil Cristiano Ronaldo".

Ronaldo je vse bližje podobni obsodbi kot njegov veliki tekmec Lionel Messi. Ta je bil lani z očetom obsojen na 21 mesecev zapora. Oba sta vrnila utajeni denar, Leo je poleg tega plačal kazen dva milijona evrov, njegov oče pa milijon.Messiju v skladu s špansko sodno prakso ni bilo potrebno oditi za zapahe. V Španiji namreč ni običajno, da bi za prve prestopke pri manj kot dvoletni zaporni kazni obsojenci za nenasilna kazniva dejanja šli v zapor.

Komentarjev 1
  • Anton Slapnik 12:48 06.avgust 2017.

    mali krisriano, veš kaj, lulček se uporablja za lulati, ko boš pa velik, boš pa lahko delal svoje pamže iz epruvetke pri eni lepi gospe, ki je tudi pogledati ne bo treba, samo plačaš pa ti bo štorklja prinesla dvojške, ako boš priden....

Sorodne novice